Departamentul de Asistență Socială din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie din Universitatea de Vest din Timișoara, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș a organizat, în data de 22 noiembrie 2019, o campanie de informare și conștientizare în rândul studenților cu privire la problematica consumului de tutun, alcool și droguri. Această acțiune marchează Ziua Națională fără Tutun. Scopul acestei acțiuni este de a conștientiza studenții cu privire la riscurile şi implicaţiile asociate consumului de tutun, alcool și droguri și identificarea rolului asistentului social în prevenirea consumului acestora.
„Inițiativa organizării campaniilor de conștientizare, în rândul studenților la Asistență Socială, sunt un bun prilej, în special pentru studenții din anul I, de a fi responsabilizați cu privire la acțiunile de prevenție în acest domeniu”, apreciază rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea.
Informaţii de background:
Ziua Națională fără tutun a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1270/2002, cu scopul de a sensibiliza populaţia referitor la beneficiul renunţării la fumat.
Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiş este structură teritorială a Agenției Naționale Antidrog şi are ca responsabilitate implementarea politicilor publice în domeniul antidrog în judeţul Timiş, având în componenţă specialişti în domeniul politicilor antidrog, prevenire şi asistenţă.
Departamenul de Asistență Socială din Universitatea de Vest din Timișoara este principalul furnizor de formare profesională acreditată din zona de Vest a României pentru specializarea Asistență socială și oferă celor care doresc să se specializeze în acest domeniu posibilitatea de a se înscrie la ciclul I – licenţă (cursuri la zi sau la distanţă), ciclul II – masterat sau ciclul III – doctorat.