rur_740x490_0

Universitatea de Vest din Timișoara este prezentă în patru dintre domeniile clasificate în Round University Subject Rankings 2020

Universitatea de Vest din Timișoara este prezentă în patru dintre domeniile clasificate în Round University Subject Rankings 2020 (publicate până în acest moment): Științe naturale, Științe tehnice, Ştiinţe ale vieții și Ştiinţe medicale.

În topul publicat pentru domeniul Ştiinţe naturale, UVT a obținut cea mai bună poziție pentru dimensiunea Research Rank, fapt pentru care ocupă cea de-a doua poziție la nivel național (la nivel mondial ocupă poziţia 390 din 711 de universităţi din acest domeniu).

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, afirmă despre noua situare obținută de UVT în acest ranking academic internațional: „Universitatea de Vest din Timișoara se regăsește în elita universitară mondială prin clasarea în rankingul RUR2020, o confirmare ce vine în urma interpretării evoluției noastre de la un an la altul în privința celor patru dimensiuni principale considerate esențiale pentru un eco-sistem universitar: predare, cercetare, diversitate internațională şi sustenabilitate financiară. Este o nouă evaluare ce confirmă calitatea programelor educaționale și de cercetare din UVT, care nu ne poate decât motiva, o dată în plus, pentru fixarea unor țeluri înalte pentru următorii ani”.

Clasamentul Round University Subject Rankings are la bază informaţiile folosite pentru generarea clasificării generale Round University Ranking şi măsoară performanța universităților pe baza a 20 de indicatori de performanţă grupaţi în 4 categorii de indicatori: predare (40%), cercetare (40%), diversitate internațională (10%) şi sustenabilitate financiară (10%) şi 6 domenii de studii: științe umaniste, științe ale vieții, științe naturale, științe tehnice, științe sociale şi științe medicale.

Topul mondial Round University Ranking, publicat din 2013 de Agenția RUR Rankings din Moscova, a rezultat în urma analizei informaţiilor furnizate de universităţi prin completarea platformei studiului Global Institutional Profiles Project (GIPP) dezvoltat de Clarivate Analytics, a datelor bibliometrice / scientometrice extrase din bazele de date Web of Science Core Collection, Scopus, Google Scholar, etc, dar şi prin interpretarea studiului privind reputaţia academică realizat prin intermediul Global Institutional Profiles Project (GIPP).

În această clasificare, alături de Universitatea de Vest din Timișoara, din Consorțiul Universitaria sunt prezente Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea din București.

Informaţii suplimentare pot fi regăsite la:

 Material realizat de către Departamentul pentru Cercetare Ştiinţifică și Creaţie Universitarădin UVT.

 

 

 

Distribuie acest articol

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email