mexicUVT

„México Hoy – Mexicul astăzi” – Conferință din seria „Ambasadori la UVT” – Invitat: E.S. Dl. José Guillermo Ordorica Robles Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Mexicului în România

Universitatea de Vest din Timișoara continuă să deruleze activități și proiecte cu deschidere spre internaționalizare. Seria de conferințe „Ambasadori la UVT” revine și în acest an academic, de această dată online, dar cu prezența unor diplomați de marcă din întreaga lume.

Seria „Ambasadori la UVT” se înscrie în cadrul preocupărilor cu deschidere culturală și civică pe care UVT le promovează. Astfel, Universitatea de Vest din Timișoara îi îndeamnă pe toți cei dornici să fie cetățeni europeni ai culturii să își afirme cetățenia implicată și europeană aici, la UVT, unde cultura este de o importanță fundamentală, capitală. Indiferent de vârstă, profesie, loc de naștere, religie ori gen, fie că sunteți conduși de idei culturale prolifice ori dornici de mai multă cunoaștere și experimente culturale, vă invităm să luați parte în cadrul seriei de evenimente online „La UVT cultura e capitală”.

Primul eveniment din acest an universitar, cu desfășurare LIVE, din seria „Ambasadori la UVT”, îl are ca invitat pe Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Mexicului în România, E.S. Dl. José Guillermo Ordorica Robles, care va susține un dialog alături de prof. univ. dr. Silviu Rogobete, pe tema „Mexicul astăzi”.

Originar din Ciudad de Mexico, E.S. Dl. José Guillermo Ordorica Robles și-a început cariera diplomatică în 1993, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Mexicului, urmând ca în 2017 să fie desemnat Ambasador al Mexicului în România.

Cu o bogată experiență diplomatică (Consul în McAllen și El Paso – Texas, Boise – Idaho SUA, Director al misiunii diplomatice „Casa de México” în cadrul „Cité Internationale Universitaire de Paris”, Franța, precum și delegat al Mexicului în multiple foruri internaționale), Dl. Ordorica Robles a avut și un parcurs academic complex, în calitate de conferențiar la numeroase universități din Mexic.

Vă invităm, așadar, să-l urmăriți pe E.S. Dl. José Guillermo Ordorica Robles, joi, 12.11.2020, de la ora 18:00, LIVE pe pagina de Facebook a UVT.

Distribuie acest articol

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email