festfilm

UVT-TV este partener media la festivalul internațional de film Science Fiction și Fantasy “The Galactic Imaginarium”, TGIFF

Asociația pentru Educație Complementară (APEC), condusă de către Darius Hupov, organizează în această perioadă primul Festival de Film Science Fiction și Fantasy din Romania, “The Galactic Imaginarium”, TGIFF, desfășurat în perioada 23-27.09.2020, iar Universitatea de Vest din Timișoara este principalul partener universitar implicat în etapa de organizare și de derulare a festivalului în regim drive-in și online.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, remarcă originalitatea noului eveniment internațional co-organizat de UVT: „Suntem entuziasmați pentru că am reușit să contribuim la pregătirea unui festival internațional de film Science Fiction și Fantasy, genuri extrem de bine receptate de către tinerii studenți și nu numai de ei. Echipa de organizare a TGIFF i-a integrat foarte bine pe cei 12 studenți de la Litere, din UVT, care au realizat practic întregul efort de realizare a traducerilor pentru filmele din festival. Lor țin să le mulțumesc personal, regăsesc în pasiunea cu care studenții UVT au participat ca voluntari la aceste pregătiri un semn al talentului lor viu și un viitor frumos al implicării lor alături de lumea filmului din Europa. Am primit din partea echipei de organizare TGIFF mulțumiri calde pentru sprijinul acordat de către studenți și de către administrația UVT, ne bucurăm pentru că implicarea oferită este atât de bine apreciată. Iată-ne că suntem în zilele primei ediții ale acestui festival, o bucurie și un nou eveniment original marca UVT & APEC”.

Gala de premiere a festivalului are loc online, în 27 septembrie, de la ora 20.00.

Doamna Irina Margareta Nistor, președinta juriului TGIFF și  dl. Sorin Ciutacu, lector univ. dr. în cadrul colectivului de Limba și Literatura Engleză a Facultății de Litere, Istorie și Teologie  din UVT, vor prezenta gala, difuzată live din studioul UVT-TV al Universității de Vest.

Vor participa invitatul de onoare al festivalului, Miltos Yerolemou, invitații speciali, membrii juriului festivalului și deținătorii biletelor de acces general.

Gala beneficiază de traducere simultană, asigurată de lector univ. dr. Eliza Claudia Filimon, Andreea Ghercă și Andrea Putnoky, studente la facultatea de Litere, Istorie și Teologie a UVT.

Prima ediție a TGIFF se anunță un real succes, pentru care au contribuit din plin și studenții UVT, care au făcut imposibilul posibil, chiar de la prima ediție: Spîrlea Cristian (Facultatea de Arte si Design), Șerban Diana Elena, Argetoianu Cristina, Calotă Denis, Cîrcu Andreea, Cosma Alexandru, Duciuc Adrian, Ghercă Paula, Graszl Bianca,  Lucaci Theodora, Meteș Ciprian, Panduru Cristina, Putnoky Andreea, Siuiu Claudia, Szabo Ede (Facultatea de Litere, Istorie si Teologie), Ilinca Iulia (Facultatea de Știinte Politice, Filosofie si Științe ale Comunicării), Beniuga Andreea (Facultatea de Educație Fizică și Sport),  Radu Jessica (Facultatea de Drept),   Rus Ana Maria Bianca, Sorincău Patricia, Udișteanu Iuliana (Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor),  Stroia Lucian, Todor Rafael, Zorilă Diana (Facultatea de Sociologie și Psihologie).

Facebook: The Galactic Imaginarium Film Festival (online edition)

Web: https://festival.galactic.one/

Distribuie acest articol

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email