22 OCTOMBRIE 2018
Antreprenoriatul, tehnologia și inovarea socială, în dezbatere la UVT
Sfârșitul săptămânii trecute a adus la Universitatea de Vest din Timișoara Conferința de Antreprenoriat-Tech și Inovare Socială, care a avut drept scop promovarea și dezvoltarea antreprenoriatului în domeniul științelor exacte și în alte domenii relevante, cât și identificarea de aspecte de inovare socială.
Dezbaterile s-au axat pe teme precum științele exacte și alte domenii relevante în domeniu, inovarea socială, sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon și eficiența din punct de vedere al utilizării resurselor, îmbunătățirea accesibilității, a utilizării și a calității tehnologiilor informației și comunicațiilor.
Au purtat discuții cu cei peste 400 de participanți, specialiști în domeniu de la Universitatea de Vest din Timișoara, cât și din rândul autorităților locale. De asemenea, au răspuns pozitiv invitației reprezentanți ai mediului de afaceri și ai asociațiilor neguvernamentale. Menționăm aici pe Valentin Mureșan, de la Intel România, Cătălin Olteanu, Directorul general al RETIM, și Vlad Stanciu, de la ROSENC, specialiști cu experiență dovedită în antreprenoriat, dezvoltarea de afaceri și dezvoltare durabilă.
Conferința a avut loc în cadrul proiectului „Susținerea și Motivarea Antreprenorilor Responsabili și Talentați – SMART Start Up” POCU/82/3/7/105482. Obiectivul general al acestuia îl reprezintă dezvoltarea unui program integrat de susținere a înființării de întreprinderi cu profil non-agricol în zona urbană din Regiunea Vest în domeniul științelor exacte, cu accent pe IT, care vor promova utilizarea soluțiilor TIC adecvate, a inovării sociale și a dezvoltării durabile destinate creării a minim 104 de locuri de muncă. Astfel, 52 planuri de afaceri vor fi subvenționate cu o sumă maximă de 156.000,00 lei/firmă.
Echipa proiectului Susținerea și Motivarea Antreprenorilor Responsabili și Talentați – SMART Start Up
Proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020