Afis Bienala - Arte miniaturale

300 de artiști din 24 de țări expun la Timișoara. UVT aduce, prin Facultatea de Arte și Design, o nouă ediție a Bienalei Internaționale de Arte Miniaturale

24 OCTOMBRIE 2018

300 de artiști din 24 de țări expun la Timișoara. UVT aduce, prin Facultatea de Arte și Design, o nouă ediție a Bienalei Internaționale de Arte Miniaturale

Bienala Internațională de Arte Miniaturale Timișoara 2018 a luat amploare de la o ediție la alta. Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara aduce și anul acesta, la cea de-a III-a ediție, pe simezele Galeriei Mansarda, lucrări ale artiștilor din România, Italia, Polonia, Franța, Belgia, Olanda, Germania, Spania, Elveția, Anglia, Letonia, Croația, Serbia, Muntenegru, Ungaria, Grecia, Turcia, Israel, Japonia, USA, Canada, Coreea, China și Indonezia.

Mobilitatea artei miniaturale este de apreciat, având astfel posibilitatea să vedem lucrări din toată lumea. Artiștii aduc în cadrul expoziție lucrări special gândite pentru acest eveniment, aduc idei noi, concepte concentrate, imagini elaborate, dat fiind că miniatura comportă un anume mod de realizare și organizare a spațiului destul de limitat.

Bienala Internațională de Arte Miniaturale Timișoara 2018 concentrează micul univers artistic în lucrări cu concepte universale ale unui număr de peste 300 de artiști pictori, graficieni, ceramiști, textiliști, sculptori, fotografi și designeri.

Prestigiul acestei ediții este accentuat și de juriul format din artiști consacrați din România, Germania, Japonia, Olanda și Turcia.

Conexiunile realizate de această manifestare vor fi vizibile începând cu vernisajul din data de 26 octombrie 2018, ora 14.00, la Galeria Mansarda a Facultății de Arte și Design.

Cuvântul de deschidere va fi susținut de către decanul Facultății de Arte și Design a UVT, prof. univ. dr. Vică Adorian.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 26 octombrie – 15 noiembrie 2018, de luni – joi, orele 09.00 – 16.00 și vineri, 09.00 – 14.00.

Distribuie acest articol

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email