Revista presei

9 octombrie 2018

Timișoara| Primul laborator în cloud din România

Peste 200 de studenții, profesorii și cercetătorii din Timișoara pot utiliza calculatoare conectate la un spațiu de stocare nelimitat! Primul laborator în cloud din România este la Universitatea de Vest. Utilizatorii au acces la infrastructuri virtuale cu ajutorul cărora pot testa algorimti de inteligență atificială. Laboratorul de peste 25.000 de euro, poate fi folosit cu succes atât  în procesul clasic de predare, pentru implementarea de proiecte de cercetare cât și pentru start-up-uri de tehnologie. 

Teodor Melescanu, la Timişoara. Invitaţi la cel mai înalt nivel discută despre provocările balcanice

Portalul Edumanager.ro, împreună cu Oameni și Companii, organizează în această toamnă o nouă ediție, cea de-a VI-a, a Galei Edumanager.ro. Evenimentul va avea loc pe 21 noiembrie, la București.

Acest eveniment, care a căpătat notorietate de-a lungul anilor, evidențiază eforturile care se fac pentru dezvoltarea sistemului educaţional din România şi pune în lumină proiectele importante derulate în acest an de instituţiile de învăţământ universitar şi preuniversitar.

Veste buna pentru Colegiul National Banatean din Timisoara. Elevii vor avea o sala de sport si bazin

Primaria va pune pe masa consilierilor locali un proiect prin care urmeaza sa fie schimbata destinatia cladirii si aprobarea de demolare a cladirii in care a functionat gradinita.

Colocviile de la Liebling au reunit profesori, scriitori și critici literari din Timiș

Lucrările simpozionului Colocviile de la Liebling. Convergențe culturale eveniment cultural semnificativ nu numai pentru  Liebling, ci şi pentru judeţul Timiş, având extindere  în ţară şi în afara ei,  s-au desfăşurat, la sfârșitul săptămânii.

80 de ani de cercetări în Chimia și Biochimia Compușilor Naturali, aniversați printr-un simpozion la USAMV Cluj-Napoca

Pe 11 octombrie, de la ora 11.00, Aula ”Mihai Șerban” a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca va fi gazda unui simpozion de marcă, dedicat aniversării a 80 de ani de cercetare în Chimia și Biochimia compușilor naturali, un domeniu care aduce contribuții esențiale la cunoașterea științifică din Științele Vieții.

Senatul a adoptat creşterea fondului de carte din bibliotecile şcolare cu cel puţin 5% din numărul elevilor

Senatul a adoptat în unanimitate, în calitate de prima Cameră sesizată, o propunere legislativă care prevede creşterea fondului de carte din bibliotecile şcolare cu cel puţin 5% din numărul elevilor din cadrul unităţii.
Forma iniţială a propunerii a fost modificată, în baza amendamentelor aduse la nivelul Comisiei pentru învăţământ. Astfel, finanţarea bibliotecilor şcolare se face din bugetul anual al unităţilor de învăţământ de stat în cadrul cărora funcţionează, din fondurile alocate din bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale. De asemenea, autorităţile locale pot finanţa bibliotecile şcolare. Totodată, MEN prevede în bugetul propriu fonduri destinate exclusiv pentru achiziţia de documente specifice bibliotecilor din subordine.

Monitorul Social: Ponderea alocării resurselor în sistemul de învăţământ românesc e extrem de diferită de cea a altor ţări UE

România este “atipică” în Uniunea Europeană din cauza alocării “disproporţionat de mari” a resurselor bugetare către mediul universitar şi, de asemenea, datorită alocării “disproporţionat de mici” a resurselor bugetare către învăţământul primar, arată Monitorul Social, un proiect al Friedrich Ebert Stiftung România, care a lansat un nou infografic despre educaţie.

Potrivit sursei citate, unul dintre efectele măsurabile ale acestei stări de fapt este o situaţie “nemulţumitoare” în ceea ce priveşte rezultatele elevilor români la testele PISA, în cazul matematicii înregistrându-se în ultimii ani o stagnare, iar în ceea ce priveşte citirea şi gândirea ştiinţifică – o scădere.

Link-uri utile

Ne găsești și aici:

Contact

Adresa: Bd. V. Pârvan 4, Timişoara 300223, Timiş, România
Locație: 
Parter (clădirea rectoratului)
Tel:
 +40(0)256.592.303
E-mail: 
verde@e-uvt.ro

Copyright © 2018 verdeMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională