Revista presei

26 octombrie 2018

Bursă în America pentru un cercetător de la Universitatea de Vest din Timișoara

Un cercetător de la Universtatea de Vest Timișoara a primit o bursă importantă în Statele Unite. Studiul pe care acesta îl va realiza în America are aplicabilitate în zborul la altitudine mare și în medicină.

Victor Ambruș, lector la Facultatea de Fizică a Universității de Vest din Timișoara, care a câștigat o bursă Fulbright Senior, în domeniul Fizicii Matematice. Cercetătorul va face un stagiu de cercetare în Statele Unite, la Universitatea Old Dominion din Norfolk, Virgina, concentrându-și studiul pe curgerea gazelor rarefiate prin microcanale. Cercetarea lect. dr. Ambruș, care predă fizica fluidelor la UVT, se poate aplica în dezvoltarea micro-sistemelor electro-mecanice, a aparaturii medicale miniaturizate și în optimizarea fuselajelor pentru zborul la altitudini mari.

UVT aduce la Timișoara 300 de artiști din 24 de țări

Bienala Internațională de Arte Miniaturale Timișoara a luat amploare de la o ediție la alta. Conexiunile realizate de această manifestare vor fi vizibile începând cu vernisajul din data de 26 octombrie, ora 14.00, la Galeria Mansarda a Facultății de Arte și Design. Cuvântul de deschidere va fi susținut de către decanul Facultății de Arte și Design a UVT, prof. univ. dr. Vică Adorian. Expoziția poate fi vizitată în perioada 26 octombrie – 15 noiembrie 2018, de luni – joi, orele 09.00 – 16.00 și vineri, 09.00 – 14.00.

Un nou motiv de mandrie. Presedintele Federatiei Europene de Informatica Medicala, o profesoara de la Universitatea Politehnica Timisoara

Recunoasterea europeana a valorii cadrelor didactice reprezinta intotdeauna un motiv de mandrie pentru Universitatea Politehnica Timisoara, care confirma spiritul lucrului de calitate promovat in UPT, institutie de invatamant superior clasata in grupa celor de educatie si cercetare avansata.

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", membră a unei Alianţe de Universităţi Europene

Pe 24 octombrie, Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură a Comisiei Europene a publicat apelul la candidaturi pentru Alianţe de Universităţi Europene din cadrul Acţiunii – cheie 2 a programului Erasmus+.

După un an de fructuoase discuţii pregătitoare multilaterale, bazate pe îndelungata lor cooperare academică, universităţile Coimbra (Portugalia), “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (România), Pavia (Italia), Poitiers (Franţa), Salamanca (Spania) şi Turku (Finlanda) anunţă fondarea unui consorţiu care îşi va depune candidatura pentru faza-pilot a Alianţelor de Universităţi Europene, cu titulatura “European Campus of City Universities (EC2U)”.

Premiera pentru Romania! Universitatea Cuza a dat lovitura pe piata afacerilor! Totul se va intampla in Gradina Botanica

In mediul academic din intreaga Romanie este o PREMIERA dupa 1989! • Spectaculos este ca totul are legatura cu orasul Iasi, respectiv cu Gradina Botanica “Anastasie Fatu” a Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” – UAIC din Iasi • Concret, tocmai intr-un cadru mondial in care resursele naturale sunt la mare cautare si protejare, Cuza a încheiat un parteneriat în premiera pentru valorificarea izvorului de apa minerala din Copou

Cea mai bună îngheţată din Europa se face la Galaţi. Studenţii Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor au dat lovitura

Studenţii Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor au obţinut marele premiu la Paris, la cea mai importantă competiţie a inovatorilor din alimentaţie.

Cucerit de îngheţată inventată în laboratoarele Universităţii Dunărea de Jos, din Galaţi, juriul alcătuit exclusiv din mari producători din industrie a trecut tara noastă pe primul loc. Aşa că au apărut şi primele oferte de lansare pe piaţă.

Start în mega-licitația de peste 165 milioane de lei pentru platforma națională de internet wireless în 4.500 de școli: 50 de experți IT din Inspectorate și Ministerul Educației și 26 de experți STS vor coordona platforma

“Proiectul va permite școlii românești să valorifice oportunitatea de a folosi asigurarea accesului protejat la rețele deschise de comunicații, cu precădere de pe terminale mobile inteligente, atât pentru a spori atractivitatea procesului educațional și motivația elevilor, cât și pentru diversificarea și eficientizarea metodelor de interacțiune între elevi, între elevi și profesori și, nu în ultimul rând, a interacțiunii cu părinții elevilor”, se arată în caietul de sarcini al licitației demarate în această săptămână de Agenţia de Administrare a Reţelei Naţionale de Informatică pentru Educaţie şi Cercetare (ARNIEC).

Link-uri utile

Ne găsești și aici:

Contact

Adresa: Bd. V. Pârvan 4, Timişoara 300223, Timiş, România
Locație: 
Parter (clădirea rectoratului)
Tel:
 +40(0)256.592.303
E-mail: 
verde@e-uvt.ro

Copyright © 2018 verdeMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională