Revista presei
25 iunie 2019
Universitatea de Vest înscrie studenți în alte cinci orașe
- ziuadevest.ro
Universitatea de Vest din Timișoara deschide cinci centre județene de înscriere și admitere, pentru a veni în sprijinul absolvenților. Se economisesc astfel timp și bani, pentru că procedura se poate desfășura chiar în localitatea de domiciului a tinerilor sau cât mai aproape de aceasta.
Centrele de înscriere și admitere, deschise în afara Timișoarei, sunt după cum urmează: județul Hunedoara: Colegiul Național Decebal, Deva, județul Caraș-Severin: Colegiul Național „Traian Lalescu”, Reșița, udețul Mehedinți: Colegiul Național „Gheorghe Țițeica”, Drobeta-Turnu Severin, județul Vâlcea: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Râmnicu-Vâlcea, județul Gorj: Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, Târgu-Jiu.
O nouă conferință din seria „Timișoara, trei decenii de libertate”
- timpolis.ro
Conferința Timişoara în Revoluţie va avea loc marţi, 25 iunie, ora 18, în Amfiteatrul A01 al Universității de Vest din Timișoara şi îi are invitați pe președintele Frontului Democrat Român, Petrișor Morar, și pe prof. univ. dr. Cristian Preda, rolul de moderator fiind asigurat de prof. univ. dr. Daniel Vighi.
Dezbaterea este organizată în cadrul seriei de conferinţe Timișoara, trei decenii de libertate, program anual derulat de UVT la 30 de la anul Rvoluției din Timișoara. Conferințele sunt deschise publicului academic, studențesc, dar și publicului larg timișorean.
Consorțiul Universitaria, la 10 ani, strânge legăturile cu universitățile din Marea Britanie
- ziuadevest.ro
Reprezentanţii Universităţii din Bucureşti, Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universităţii de Vest din Timişoara, Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi au dezbătut, la Iași, în cadrul reuniunii Consorţiului Universitaria, în perioada 21 – 23 iunie, starea actuală a învățământului superior românesc, nevoile și problemele cu care se confruntă acesta în vederea identificării unor posibile soluții comune.
Membrii fondatori au hotărât, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la prima întâlnire a grupului format din cele mai importante universități românești, înființarea Fundației „Consorțiul Universitaria” cu scopul de a dezvolta și de a susține proiecte comune vizând activitatea de cercetare, activitatea didactică și alte aspecte ale vieții academice.
Marile universități din Consorțiul Universitaria cer evaluarea școlilor doctorale și includerea în analizele Asociației Universităților Europene, care a realizat prima clasificare internațională a instituțiilor de învățământ superior
- edupedu.ro
Marile universități din România reunite în Consorțiul Universitaria îi cer Ecaterinei Andronescu să înceapă evaluarea școlilor doctorale. Solicitarea vine după ce ministrul Educației a amânat sine die procesul de evaluare. O altă cerere a celor 5 universități este finanțarea instituțiilor de învățământ superior pe bază de competiție. Universitaria anunță și că “a început demersurile pentru includerea universităților din România în analizele și statisticile realizate de Asociația Universităților Europene (EUA)”.
Universitaria cere, astfel, ca instituțiile de învățământ superior din România să fie din nou analizate de forul european care a evaluat pentru prima dată universitățile românești în 2011.
România obține locul I la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru juniori. Un profesor din Timișoara este coordonator și lider de echipă
- debanat.ro
Romania a ocupat locul I cu 219 puncte din 240, pe locul doi situându-se Bulgaria, cu 171 de puncte, iar pe locul trei Grecia, cu 117 de puncte. Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2019 (JBMO 2019) are loc în perioada 20-25 iunie în Cipru.
Medalii de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2019 au obținut Andrei Moldovan (absolvent de clasa a VIII-a la Școala Gimnazială nr. 79 din București, Dinu Alexandru Iosifescu (absolvent de clasa a VII-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București), Iustinian Cristian Constantinescu (absolvent clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „George Bacovia” din București), David Andrei Anghel (absolvent de clasa a VII-a la Școala Gimnazială nr. 56 din București), Radu Andrei Lecoiu (absolvent de clasa a VIII-a la Colegiul Național „Ienachiță Văcărescu” din Târgoviște).
Sorin Cîmpeanu (AUF): ”Este nevoie ca sistemul de educaţie să ţină pasul cu evoluţia din ce în ce mai rapidă a tehnologiei Bucureşti”
- edumanager.ro
El a declarat, cu prilejul celei de-a patra ediţii a “Iniţiativei pentru dezvoltarea digitală în spaţiul universitar francofon”, că evenimentul, desfăşurat în acest an la Bucureşti, se referă la dezvoltarea informatizării în domeniul învăţământului superior.
“Avem o serie de priorităţi care se referă la calitatea în educaţie şi în cercetare ştiinţifică, în guvernanţa universităţilor, la angajabilitatea tinerilor noştri, se referă la rolul universităţilor în ceea ce priveşte dezvoltarea locală şi regională. Nimic din toate acestea nu poate fi făcut fără informatizare. Este nevoie de viziune, competenţe şi coerenţă pentru a da maximum de şanse tinerilor noştri pentru a putea să fie angajaţi.
Studentul român care și-a luat licența de pe net cu 900 lei. Ce a pățit în ziua examenului
- stirileprotv.ro
În vreme ce universitățile românești se confruntă cu o scădere a numărului de studenți și scad în topurile internaționale, afacerea cu lucrări de licență este înfloritoare.
Zeci de firme oferă pe internet proiectele de care absolvenții au nevoie pentru a obține diploma. Lucrările se fac la comandă, pe baza unui contract, iar beneficiarii se declară, de regulă, mulțumiți. Facultățile neagă însă fenomenul.