Revista presei
25 octombrie 2019
Universitatea de Vest Timișoara, pe primul loc național într-o nouă ierarhizare internațională: Best Global Universities
- ziuadevest.ro
Universitatea de Vest din Timișoara, pe primul loc național într-o nouă ierarhizare universitară internațională, conform Best Global Universities Rankings 2020. UVT este prezentă pentru prima dată în Ranking-ul Best Global Universities, pe prima poziţie la nivel național, în topul general.
De asemenea, ocupă a doua poziție la nivel național, în topul pe domenii, fiind prezentă pentru a treia oară consecutiv în clasament, cu domeniul Fizică. Topul este realizat de US News & World Report din Statele Unite ale Americii.
În topul general Best Global Universities Rankings, UVT se poziționează pe locul 1 din 11 universități ierarhizate din România, iar la nivel internațional ocupă locul 519 din totalul celor 1500 de universități ierarhizate în acest an (cele 1500 de universități provin din 81 de țări).
Săptămâna Verde, la Universitatea de Vest din Timișoara
- timpolis.ro
Universitatea de Vest din Timișoara propune în această toamnă o Săptămână Verde universitară, organizată în anii precedenți, de obicei, primăvara.
Evenimentele din Săptămâna Verde, programate pentru perioada 21-27 octombrie, au în centrul lor trei teme ce contribuie la consolidarea culturii sustenabilității în Universitatea de Vest din Timișoara: mobilitatea urbană și valorile personale, Green jobs în şi prin UVT şi politicile UVT privind dezvoltarea sustenabilă a universităţii.
Programul poate fi consultat online la acest link: www.verde.uvt.ro.
Revolta profesorului Daniel David: „Eram aproape să plec din țară, după care m-am revoltat. De ce să lăsăm țara altora numai pentru că sunt acum la putere o perioadă?”
- republica.ro
Daniel David, profesor de ştiinţe cognitive clinice la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, a declarat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 că au fost două momente în care a luat în considerare să plece din țară.
„Acum 2-3 ani, eram aproape să plec din țară. M-am enervat, până la urmă, spunându-mi: De ce să lăsăm țara altora?”, a spus profesor doctor Daniel David.
„Da, au fost două momente. Când am terminat postdoctoratul nu știam dacă mă întorc în țară sau rămân în Statele Unite ale Americii. Până la urmă m-am întors în țară, asta pentru că a fost un leadership deștept la Universitatea Babeș Bolyai care mi-a spus: vino și fă la universitate ce ai făcut acolo, având toată libertatea. A contat foarte mult, altfel aș fi rămas acolo”, a punctat profesorul universitar.
Nu a întrerupt legătura cu SUA, pentru că, spune acesta, nu are încredere că lucrurile merg bine. „De aceea am rămas profesor asociat acolo. Vă spun sincer, s-a întâmplat în urmă cu 2-3 ani, când am văzut ca ceva ce era de neconceput să se mai întâmple într-o Românie modernă, adică, la cele mai mari universități ale țării care dau competitivitate cât pot ele, acestei țări în bătălia la nivel global, cu alte țări care au în spate cercetare și universități puternice, tu le tai locurile la masterat și la doctorat? Asta a fost ceva de neconceput. În loc să le dai în plus, tu le-ai tăiat. Doi. Ai interzis evaluatorii externi”, a punctat profesorul Daniel David.
„Vă dați seama, într-o Românie modernă, când cercetarea e globalizată, ai interzis evaluatorii externi în proiectele de granturi. Pentru noi, cei din domeniul științei, e ceva de neconceput, ceva ce ține de regimuri totalitare, adică e o prostie, fiindcă tu îți sabotezi practic competitivitatea ca țară, lovind în aceste motoare care înseamnă universitățile tradiționale, cercetarea. Cine îți spune pe ce să dai banul public? Dar de ce să spună un ministru, care nu are experiență în domeniul respectiv și să nu spună un premiat Nobel, care să spună ok, dacă ai banii ăștia, dă-i pe tema asta, tema asta contează, tema asta va schimba ceva în domeniu”.
INVITAȚIE: Astăzi, premiera primului music-hall cu subiect istoric românesc ,,Voievodinele - Fiicele lui Dracula”, produs prin contribuția Facultății de Muzică și Teatru din UVT
- multimedia
Dragi iubitori ai muzicii, teatrului și dansului, Vă invităm să fiți alături de noi la punerea în scenă a primului music-hall cu subiect istoric românesc ,,Voievodinele – Fiicele lui Dracula”. Participarea la eveniment se face pe bază de invitaţie. Invitaţiile in format fizic pot fi luate de la Decanatul Facultăţii de Muzică și Teatru Timișoara, Piaţa Libertăţii, Nr. 1. La eveniment se va organiza o strângere de fonduri, sub formă de donaţii, pentru susţinerea educaţiei tinerilor cursanţi ai Academiei de Excelenţă Opera. Dacă lumea întreagă e o scenă, clubul nostru vă invită să pășiți cu noi pe scena Academiei de Excelență Rotary Opera, pe șcena primei Academii de music-hall din România. Povestea noastră se construiește acum și aici! Va invităm să participați și dumneavoastră la această aventură artistică.
ANTREPRENORIAT - Povestea eșecului WeWork, compania care trebuia să revoluționeze modul în care lucrăm
- pressone.ro
WeWork părea până de curând a fi cel mai promițător unicorn – o companie fondată în urmă cu mai puțin de un deceniu de către doi antreprenori tineri și care a ajuns la o valoare de 47 de miliarde de dolari. Totul pe fondul revenirii pieței imobiliare americane după marea
Patru ani mai târziu, compania reușise să devină un jucător important pe piața imobiliară din SUA. Cei doi antreprenori au văzut o oportunitate în a pune laolaltă cererea de spații de birouri din partea firmelor mici și a freelancerilor cu oferta de clădiri rămase goale după criza economică. În plus, WeWork s-a axat și pe crearea unei identități vizuale distincte pentru spațiile pe care le închiria și le renova.criză din 2008.
GALA PREMIILOR UVT: vă invităm să vizitați noul site galapremiilor.uvt.ro, cu istoricul edițiilor și cu supergalerii de fotografii
- uvt.ro
La cinci ani de la prima ediție, Departamentul de Comunicare, Imagine și Marketing Instituțional a adunat toate momentele speciale într-un site dedicat în întregime acestui eveniment devenit tradiție, unde puteți regăsi informații privind premiile și fotografii cu laureații: www.galapremiilor.uvt.ro