Revista presei

23 ianuarie 2019

Ecaterina Andronescu, despre modificări în structura anului şcolar: Ne-am gândit la o formulă care să nu mai divizeze semestrul I

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat că ia în calcul schimbarea structurii anului şcolar, astfel încât semestrul I să nu mai fie divizat.

“Am avut o discuţie cu toţi colegii din învăţământul preuniversitar din minister şi ne-am gândit la o formulă care să nu mai divizeze semestrul, pentru că am primit foarte multe reacţii de la părinţi”, a spus Ecaterina Andronescu, întrebată dacă are în vedere un proiect privind schimbarea structurii anului şcolar.

otrivit acesteia, propunerea ar fi ca semestrul I să se termine odată cu începerea vacanţei de iarnă. “Iau vacanţă copiii acum pe 21 decembrie, au trei săptămâni de vacanţă. După ce s-au relaxat şi au uitat că semestrul nu s-a terminat, apoi mai au trei săptămâni de şcoală, în care profesorii trebuie să finalizeze situaţia lor şcolară la toate disciplinele şi se creează o anumită dificultate. 

MEN solicită inspectoratelor monitorizarea, în şcoli şi grădiniţe, a evoluţiei cazurilor de gripă şi infecţii respiratorii

Ministerul Educaţiei Naţionale solicită inspectoratelor şcolare monitorizarea evoluţiei cazurilor de îmbolnăvire prin gripă şi infecţii respiratorii în unităţile de învăţământ.

“Ca urmare a creşterii semnificative, la nivel naţional, a cazurilor de îmbolnăvire prin gripă şi luând în considerare recomandările Ministerului Sănătăţii, Ministerul Educaţiei Naţionale a transmis inspectoratelor şcolare judeţene/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti o notă în care solicită monitorizarea evoluţiei cazurilor de îmbolnăvire prin gripă şi infecţii respiratorii în unităţile de învăţământ din subordine”, se arată într-un comunicat al MEN.

 

STUDIU: 23% dintre gospodăriile din România sunt afectate de sărăcia energetică

La nivelul Uniunii Europene, se estimează că până 150 de milioane de oameni se află în sărăcie energetică, în timp ce în România 23% dintre gospodării sunt afectate de sărăcia energetică, potrivit datelor transmise de Centrul pentru Studiul Democraţiei (CSD).

CSD este un think-tank înfiinţat în anul 2006 în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj, în cadrul căreia funcţionează ca centru de cercetare acreditat.

Studenții UBB reprezintă România în Africa

Studenți ai Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Cominicării, specializarea Publicitate, anul II, organizați într-o echipă de comunicare numită Digitality, vor participa la concursul „Solar Decathlon Africa – 2019”, un concurs în cadrul căruia vor participa 20 de echipe internaţionale cu idei originale despre cum vor arăta casele viitorului.

Inspectoratul Școlar Județean Timiș își caută un nou sediu

 

La ora actuală, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş își desfășoară activitatea pe Bulevardul C.D. Loga, în centrul Timișoarei, plătind pentru sediu o chirie de aproximativ 13.000 de lei lunar.

Proprietarul clădirii în care se află acum IȘJ Timiș și-a anunțat intenția ca, la începutul anului 2019, să reamenajeze clădirea și să-i dea o altă destinație.

Inspectoratul școlar poate rămâne în respectivul sediu doar până în luna mai.

 

Vacanţe mai scurte, ore mai puţine, modificări la Evaluarea Naţională și Bacalaureat. Structura anului școlar 2019-2020

 

Începând cu anul școlar 2019-2020 elevii ar putea avea vacanțe mai scurte, ore mai puţine, iar examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat ar putea fi susţinute mai devreme.

Anunțul a fost făcut de ministrul Educației. Ecaterina Andronescu a precizat că vrea să pună în dezbatere publică proiectul privind regândirea structurii anului școlar.

„Foarte mulți părinți mi-au reproșat că au luat vacanță copiii pe 21 decembrie, au avut vacanță până în 15 ianuarie, o perioada îngrozitor de lungă, prea mult, după care mai au 3 săptămâni de vacanță, se termină semestrul și încep, mai au încă o vacanță și semestrul următor.

Elevii, îndemnați de profesori să ”se spele bine pe mâini”. Doar că în școli n-au săpun. Starea de igienă în școlile din Timiș.

28 de oameni au murit până acum răpuşi de gripă, iar ultimele trei victime, cu vârste peste 70 de ani, sufereau şi de alte afecţiuni.

În aceste condiţii, măsurile de prevenţie din spitale, şcoli şi grădiniţe, trebuie să fie respectate cu stricteţe, spun oficialii din Ministerul Sănătăţii.

Însă numeroase unităţi de învăţământ sau alte instituţii publice nu sunt capabile să sigure condiţii decente de vreme ce nu au nici măcar apă caldă şi săpun la baie.

La Colegiul Naţional “Carmen Sylva” din Timişoara – unde învaţă aproape 2.000 de elevi – grupurile sanitare sunt un focar de boală, se plâng copii.

Nicăieri nu exista săpun, hârtie igienică şi dezinfectanţi – deşi regulile de sănătate publică impun şcolilor să asigure un stoc permanent de materiale de curăţenie.

Link-uri utile

Ne găsești și aici:

Contact

Adresa: Bd. V. Pârvan 4, Timişoara 300223, Timiş, România
Locație: 
Parter (clădirea rectoratului)
Tel:
 +40(0)256.592.303
E-mail: 
verde@e-uvt.ro

Copyright © 2018 verdeMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională