Revista presei
22 mai 2019
Astăzi, la UVT, expoziția „România în NATO – 15 ani!”
- radioresita.ro
În cadrul campaniei de informare publică #WeAreNato, la Universitatea de Vest din Timişoara va fi lansat, miercuri, 22 mai, concursul pentru realizarea unei broşuri informative cu tema „România în NATO – 15 ani”, eveniment din cadrul campaniei de informare publică #WeAreNATO, informează Biroul de presă al MApN.
Competiţia, adresată studenţilor din instituţiile de învăţământ superior cu programe de studii în ştiinţe ale comunicării, are ca scop promovarea valorilor fundamentale ale Armatei României şi ale NATO, în contextul împlinirii, în 2019, a 15 ani de la aderarea României la NATO şi a 70 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Nord-Atlantice.
UVT Liberty Marathon la a doua ediție, la Timișoara, în 2 iunie
- radiotimisoara.ro
Universitatea de Vest din Timișoara promovează și anul acesta un mod de viată sănătos și de socializare prin organizarea celei de-a doua ediții a manifestării sportive de alergare Liberty Marathon duminică, 2 iunie 2019.
Evenimentul se adresează oricărei grupe de vârstă, cu niveluri diferite de pregătire și rezistență. Vor fi cu patru curse competitive, Marathon 42 km, Semimarathon 21 km, Cros 14 km și Cros 7 km, si două curse populare, de 4 si 2 km.
Participă aproximativ 1500 de alergători din Timișoara și din orașele învecinate (inclusiv din Ungaria și Serbia).
Plecarea și sosirea au loc în zona din fata clădirii centrale a Universității de Vest. Startul se va da la ora 9.00.
Câștigătorii vor primii premii în bani în valoare totală de 10.000 de euro.
PLAN DETALIU / Educaţia timpurie şi oportunităţile acestea – subiectul conferinţei “Primele 1.000 de zile din următorii 100 de ani”
- edumanager.ro
Investiţia în educaţia timpurie, provocările şi oportunităţile acestui tip de educaţie în România au fost câteva dintre temele care au fost dezbătute pe 21 mai în cadrul conferinţei “Primele 1.000 de zile din următorii 100 de ani”, care a avut loc la sediul Băncii Naţionale a României.
Conferinţa a fost organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale, Asociaţia Centrul Step by Step pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională, Aspen Institute România, ReadyNation România şi UNICEF România.
Directorul executiv al International Step by Step Association, Liana Ghent, a menţionat în cadrul dezbaterilor că legislaţia din România în ce priveşte educaţia timpurie este mai bună decât în alte ţări. “Ascultând membrii noştri din alte ţări, sunt mândră de faptul că legislaţia în România e mult mai bună. Sunt colegi din alte ţări care sunt invidioşi când aud că la noi legea spune ‘educaţia începe la naştere’, (…) dar multe ţări nu au acest cadru legislativ – educaţia începe la naştere. Aici stăm bine. Eu cred că stăm foarte bine şi la faptul că avem un dialog nuanţat între sectoare, între diferite grupuri. Probabil, şi e o părere personală, cred că nu stăm aşa de bine comparativ cu alte ţări la forţa de muncă, la calitatea forţei de muncă de la care decurge calitatea mediului în care copiii învaţă, se joacă, petrec timpul în centre şi cred că am putea să facem mai mult şi la a avea mai multe alternative de programe”, a menţionat Liana Ghent.
CARTE / Violența împotriva femeilor: o odisee
- dilemaveche.ro
Aceasta este formă integrală a eseului care a apărut editat în volumul Ea. Perspective feministe asupra societății românești, Editura Curtea Veche, 2019.
1. O femeie care nu se simte în siguranță pe stradă, la locul de muncă, la cinema, în școală și nici măcar acasă, trăiește o situație terifiantă.
2. Există femei care au adoptat cîini pentru a le proteja atunci cînd ies din casă, cînd se simt urmărite sau în pericol. În România la fiecare 30 de secunde[1] o femeie este victima unei violențe.
3. Există prejudecata că violența făcută asupra femeilor este o urmare a felului în care acestea se îmbracă, se comportă, își afișează emoțiile sau corpul. Există mame care își învinuiesc fiicele, victime ale violului și scuză violatorul.
PIAȚA MUNCII / Joburi în IT: Adobe România are 100 de poziții deschise pentru angajare anul acesta
- start-up.ro
Adobe România, prezent de 13 ani pe piața locală, a depășit luna aceasta pragul de 600 de angajați și are în prezent 100 de poziții deschise pentru recrutarea de noi membri în echipă.
Pozițiile deschise în prezent pentru recrutare vizează atragerea de talent preponderent din zona tehnică și de inginerie software.
„Echipa din România a crescut constant în ultimii ani, iar obiectivul nostru este să atragem permanent cei mai buni oameni disponibili pentru angajare, top 5%. Produsele la care lucrăm au impact global, fapt care aduce atât provocări tehnice, pe care cei mai buni oameni le caută în proiectele lor, dar și responsabilitatea față de milioane de clienți care ajung să le folosească”, declară Cris Radu, Sr. Director of Engineering și Site Leader Adobe România.
Adobe România este cel mai mare centru de Research & Development (R&D) al Adobe din zona EMEA, iar echipele locale sunt specializate în soluții de Cloud Computing, Big Data și design grafic. Produsele dezvoltate de echipele din București sunt soluții de top pe piețele pe care le acoperă și fac parte din diviziile Digital Experience și Digital Media ale Adobe.
DESCRIPTIV / Unde locuiește arta la Timișoara
- scena9.ro
Am stat câteva zile în Timișoara ca să iau pulsul viitoarei Capitale Culturale Europene.
În ultimii ani am tot călătorit la Timișoara și așa am putut să descopăr o față vibrantă a orașului, cu spații expoziționale alternative, festivaluri de teatru deștepte, baruri cool & oameni puși pe fapte mari. În toamna lui 2017 (când deja se știa că orașul va fi Capitală Culturală Europeană în 2021) mă întorceam în țară după o călătorie lungă și prima oprire a fost în Timișoara. Întâmplarea face că atunci aveau loc în paralel două evenimente importante: Bienala Art Encounters (cel mai amplu eveniment de artă contemporană din România, care adună mii de vizitatori și sute de lucrări făcute de artiști români și străini) și Festivalul de Teatru European Eurothalia, organizat de Teatrul German, unul dintre puținele festivaluri de teatru din România cu un program proaspăt și coerent și cu o puternică dimensiune politică. (Din păcate, Eurothalia a dispărut după ce Primăria „l-a aruncat peste bord” pe directorul Teatrului German). Recunosc că m-am entuziasmat în perioada aia, mai ales că zilele se încheiau cu discuții lungi și petreceri la Aethernativ, unul dintre barurile hip din centru.