Revista presei

20 noiembrie 2018

Universitatea de Vest Timisoara, pe locul 801+ in clasamentul Times Higher Education Subject Rankings

Universitatea de Vest Timișoara are un nou prilej de laudă. Instituția apare într-un nou clasament universitar, Times Higher Education Subject Rankings, cu domeniul Științe fizice, între alte universități în grupa locurilor 801+.

O noua colaborare internationala. Universitatea Politehnica Timisoara, parteneriat cu Universitatea Ioannina din Grecia

Universitatea Politehnica Timisoara a incheiat un nou acord international de colaborare, de aceasta data cu Universitatea Ioannina, Grecia. in ultima perioada, institutia elena de invatamant superior a inglobat mai multe facultati cu profil tehnic si ingineresc, iar solicitarea de cooperare cu UPT vine ca urmare a prestigiului de care se bucura Politehnica timisoreana pe plan regional, precum si a recunoasterii internationale a unor cadre didactice, care deruleaza proiecte de cercetare stiintifica la cel mai inalt nivel.

Număr mare de donatori în prima zi a campaniei „Donăm împreună, noi dăm startul!”, iniţiată de UBB

Aproximativ 100 de clujeni au donat sânge luni, 19 noiembrie 2018, în prima zi a campaniei de donare de sânge „Donăm împreună, noi dăm startul!”, inițiată de Direcția Comunicare și Relații Publice din cadrul Universității Babeș-Bolyai, împreună cu Asociația Beard Brothers și Auchan Retail Romania.

Întoarcerea lui Tudorel Toader la Iași e contestată de profesori: „Este interesat doar de putere”

Mai mulți profesori ai Universității „Al. I. Cuza” (UAIC) din Iași au semnat o scrisoare deschisă prin care îi cer președintelui Senatului revocarea lui Tudorel Toader din funcția de rector ales.

USV a câştigat Premiul pentru cea mai bună invenţie europeană la INOVA BUDI UZOR 2018

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a participat la cea de-a 43-a ediție a Salonului Internațional de Inventică INOVA BUDI UZOR, desfășurat în perioada 14-17 noiembrie 2018, la Zagreb, Croația. Acest salon de inventică, organizat o dată la 2 ani, este al doilea cel mai mare din Europa. Printre țările participante la această ediție enumerăm: Taiwan, Polonia, Malaezia, Iran, Turcia, Indonezia, Canada, Tailanda, Marea Britanie, Korea.

Reprezentanţii Alianţei Române a Universităţilor Tehnice se vor reuni la Cluj-Napoca

Rectorii celor mai mari universităţi tehnice din ţară, reunite în Alianţa Română a Universităţilor Tehnice (ARUT), se vor întâlni săptămâna aceasta la Cluj.

Potrivit unui comunicat al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, în cadrul întâlnirii se va discuta despre relaţiile de colaborare ale ARUT cu mediul socio-economic şi financiar, precum şi despre provocările din sistemul de învăţământ superior tehnic. Nu în ultimul rând, metodologia de evaluare a studiilor universitare de doctorat şi a sistemelor de criterii, standarde şi indicatori de performanţă utilizaţi în evaluare va reprezenta un subiect de discuţie.

Sute de profesori titulari demisioneaza din invatamant. Care sunt judetele cele mai afectate

Aproximativ 500 de profesori titulari demisioneaza in fiecare an scolar din sistemul de invatamant preuniversitar, conform datelor centralizate de la inspectoratele scolare de Ministerul Educatiei. Cu toate ca situatia s-a imbunatatit, in ultimii ani, numarul dascalilor care aleg sa renunte la cariera didactica dupa ce au absolvit o facultate de profil si au reusit sa promoveze examenul de titularizare in invatamant este in continuare ingrijorator.

4.500 de şcoli vor avea acces la internet wireless, printr-un proiect de aproape 45 de milioane de euro

Un număr de 4.500 de şcoli gimnaziale vor fi dotate cu echipamente wireless, iar în cel puţin 2.000 de instituţii de învăţământ va fi creată infrastructura tehnică necesară utilizării resurselor şi serviciilor de tip OER şi WEB 2.0 în educaţie, prin intermediul unui proiect finanţat din fonduri europene, în valoare de circa 45 de milioane de euro, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI).

Cât de respectate sunt drepturile elevilor în România. Numai 13% dintre elevii navetiști primesc decontul integral al navetei, iar aproape jumătate spun că evaluarea este subiectivă

Drepturile elevilor sunt încălcate frecvent în România, arată ultimul Raport privind Implementarea Statutului Elevilor la Nivel Naţional, publicat de Consiliul Naţional al Elevilor. 63% dintre elevii chestionaţi de CNE spun că nu beneficiază de consiliere şcolară, profesională sau psihologică, aşa cum prevede Statul Elevilor. În plus, elevii susţin că, deşi îşi exprimă opţiunea pentru disciplinele opţionale, de cele mai multe ori ei nu fac aceste cursuri. Potrivit cercetării, 74% dintre elevii chestionaţi şi-au ales anumite discipline, însă numai 28% au putut beneficia de acest drept întotdeauna.

Link-uri utile

Ne găsești și aici:

Contact

Adresa: Bd. V. Pârvan 4, Timişoara 300223, Timiş, România
Locație: 
Parter (clădirea rectoratului)
Tel:
 +40(0)256.592.303
E-mail: 
verde@e-uvt.ro

Copyright © 2018 verdeMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională