Revista presei

2 martie 2020

Rectorul UVT, Marilen Pirtea, a prezentat-o pe Camelia Potec – noul Ambasador UVT Liberty Marathon 2020

În 2020, la a treia ediție a UVT Liberty Marathon, noul Ambasador al competiției anuale este Camelia Potec, campioană olimpică la natație (aur 2004, Atena, 200m liber), multiplă campioană mondială și europeană la natație, deținătoare a peste 200 titluri naționale și a mai multor recorduri.

Camelia Poetec a fost prezentată, vineri 28 februarie, la UVT, într-o conferință de presă.

Cu acest prilej, rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, a vorbit despre modul în care maratonul UVT Liberty 2020 este pus în valoare, o dată în plus, prin susținerea oficială, la nivel internațional, pe care bine-cunoscuta campioană o va oferi public.

„Rolul Cameliei Potec, președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, în noua sa calitate de Ambasador UVT Liberty Marathon 2020, este major, pentru că aduce demonstrația practică a valorii complementarității sporturilor, în scopul desăvârșirii pregătirii fizice, personale și profesionale a sportivilor profesioniști sau amatori.

Sperăm că mesajul ce va fi transmis public de către UVT, prin intermediul vocii unui sportiv medaliat olimpic, să promoveze și mai convingător valorile pe care UVT le propune comunității: brandul competițional UVT Liberty Marathon a pornit la drum ca un manifest al alegerilor care ne fac diferiți, care ne fac unici și liberi, cultivate prin sport și sănătate”.

Prezentă la Universitatea de Vest din Timișoara, campioana Camelia Potec a declarat: „Mulțumesc Universității de Vest din Timișoara pentru plăcerea și onoarea de a deveni ambasador al UVT Liberty Marathon 2020.

Chiar dacă sunt olimpică la natație, promovez toate sporturile și mișcarea sănătoasă, astfel că sunt deosebit de bucuroasă pentru că pot promova un eveniment sportiv atât de important, printre cele mai importante din vestul țării.

Sportul înseamnă sănătate, iar în contextul acestor zile, în care riscurile epidemice sunt tot mai alarmante, cred că avem un motiv suplimentar de a face o pledoarie și mai hotărâtă pentru sport”.

Măsuri stabilite pentru prevenirea răspândirii Coronavirusului (COVID-19) în UVT

În contextul actual al declanșării epidemiei cu Coronavirus (CODVID-19) la nivel internațional, pentru perioada următoare Universitatea de Vest din Timișoara adoptăurmătoarele măsuri de prevenire a răspândirii acestuia:

Toate persoanele (studenți/cadre didactice/personal administrativ al UVT) care au venit sau revenit din nordul Italiei, din China Continentală sau alte regiuni unde este carantină pentru Coronavirus, trebuie să declare acest lucru în mod obligatoriu[1] prin completarea formularului disponibil pe website-ul masuripreventie.uvt.ro, în care consemnează zona din care provin sau în care au călătorit, perioada călătoriei şi dacă prezintă semne de boală respiratorie acută.

Precizăm faptul că dacă există persoane care au călătorit în ultimele 14 zile în următoarele localități din regiunile Lombardia și Veneto: Vo Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo și San Fiorano, precum și în localitatea Cumiana din regiunea Piemonte, acestea se vor adresa DSPJ Timis și vor fi carantinate obligatoriu pentru o perioadă de 14 zile, fiind monitorizate zilnic prin personalul DSPJ Timiș, în centrele de carantină identificate în județul nostru.

Persoanele (studenți/cadre didactice/personal administrativ al UVT) care prezintă semne de boală (febră, tuse, dificultate respiratorie, dureri musculare și stări de oboseală [2] ) și au vizitat localitățile de mai sus, se vor prezenta de urgență pentru investigații de specialitate la Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timişoara.

Pentru persoanele (studenți/cadre didactice/personal administrativ al UVT) care au fost în alte localități din regiunile Lombardia, Veneto și regiunea Piemonte, decât cele mai sus menționate, se recomandă autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile și vor fi monitorizate zilnic prin personalul DSPJ Timiș.

FOCUS - „Cei mai educaţi, mai competenţi şi mai motivaţi oameni tind să plece, ceea ce reprezintă o scurgere clară de capital uman”. Contracția demografică a Serbiei - studiu de caz

Numărul de sate şi oraşe abandonate este în continuă creştere în Serbia, tendinţa populaţiei de a se micşora de la an la an ridicând semne de întrebare vis-a-vis de situaţia economică prin  care va trece ţara în următorii ani, scrie Euronews.

Potrivit Băncii Mondiale, populaţia Serbiei de aproape 7 milioane de locuitori va ajunge la 5,8 milioane până în 2050, ceea ce ar reprezenta o scădere de 25% din 1990 până la data preconizată.

Guvernul sârb a declarat că ţara pierde efectiv un oraş în fiecare an, înregistrând un număr de 18 municipalităţi cu o populaţie de sub 10.000 de locuitori.

Organizaţia Naţionilor Unite (ONU) a intervenit pentru a remedia situaţia, întrucât declinul are loc într-un ritm mult prea alert pentru a putea fi gestionat de autorităţile de la Belgrad. Programul ONU pentru Dezvoltare şi Fondul ONU pentru Populaţie au convocat un grup de şapte experţi internaţionali specializaţi în diverse domenii pentru a găsi o soluţie la problema în cauză.

ARTE - Cristi Puiu, premiul pentru regie al secțiunii Encounters pentru „Malmkrog” la gala Festivalului de Film de la Berlin

Cineastul Cristi Puiu a fost recompensat, sâmbătă seară, la gala Festivalului de Film de la Berlin, cu premiul pentru regie al secțiunii Encounters pentru lungmetrajul „Malmkrog”. Regizorul român nu a fost prezent la gala de premiere a Berlinalei. Actorul Frédéric Schulz-Richard a urcat pe scenă pentru a primi trofeul, scrie News.ro. Acesta este al doilea premiu pe care Cristi Puiu îl primește la Berlin, după Ursul de Aur pentru scurtmetraj la ediția din 2004 („Un cartuș de kent și un pachet de cafea”).

„Malmkrog”, al șaselea lungmetraj al lui Cristi Puiu, a deschis noua secțiune a festivalului aflat la a 70-a ediție. Scenariul „Malmkrog” este scris de Cristi Puiu, după „Trois entretiens”, un text al filozofului rus Vladimir Soloviov, iar imaginea este semnată de Tudor Panduru. Lungmetrajul a fost filmat în conacul Apafi din satul Mălâncrav (județul Sibiu). Din distribuție fac parte Frédéric Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaité, Marina Palii, Ugo Broussot și István Téglás. Acțiunea se petrece la conacul lui Nikolai (Frédéric Schulz-Richard), în preajma Crăciunului, unde sunt invitați, între alții, un politician, o tânără contesă și un general de armată. Iau cina și conversează, se implică în jocuri de societate. Pe măsură ce petrecerea avansează, discuția este tot mai aprinsă, diferențele culturale încep să se evidențieze și atmosfera devine una tensionată. În final, fiecare este victima propriului discurs. „Malmkrog” este o producție Romania, Serbia, Elveția, Suedia, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord și are o durată de 200 de minute.

CARIERE - A absolvit Facultatea de Ştiinte Economice la UVT, iar acum conduce unul dintre cele mai importante hoteluri din România

Cătălina Iovan are 33 de ani şi este născută în Herculane (Caraş-Severin). În momentul de faţă, conduce Minerva Grand Resort, un hotel de patru stele, cu cel mai modern centru spa din ţară, menţionat de două ori consecutiv de publicaţia „The Guardian“ în topul celor mai bune zece destinaţii de relaxare din Europa.

Cei care trec pragul hotelului din celebra staţiune bănăţeană, sunt surprinşi de luxul şi ospitalitatea cu care sunt aşteptaţi. Grand Hotel Minerva este un concept deosebit pentru una dintre cele mai vechi staţiuni balneo din lume. Hotelul dispune de 185 de camere pentru cazare, două restaurante şi o sală de conferinţe, precum şi deja celebrul spa “Armonia”, cu cinci tipuri de saune, inclus în topul britanicilor de la The Guardian. Spa-ul este de fapt o oază de relaxare şi well-being, incluzând bazin de înot semiolimpic, bazin pentru copii, două jacuzzi-uri, sală de fitness, masaj, terapii de relaxare şi recuperare.
Tot acest resort este condus de o localnică, de 33 de ani, care lucrează aici încă de la inaugurare, din 2018.

A absolvit Facultatea de Ştiinte Economice, Universitatea de Vest Timisoara şi un master în Administratie Publică. A lucrat ca economist şi specialist în marketing într-o multinaţională din Timişoara. Din 2018, s-a angajat ca sales manager la Grand Hotel Minerva Resort&Spa, unde de la începutul acestui an a fost numită manager. Resortul din Herculane este unul dintre cele mai căutate din întreaga ţară. Cătălina Iovan spune că a atras-o foarte mult acest domeniu, mai ales că mama sa a lucrat în această industrie.

TENDINȚE - Compania Iulius, desemnată cel mai important dezvoltator de birouri din afara Capitalei, la Gala Forbes Best Office Buildings 2020

Pentru al patrulea an consecutiv, realizările companiei IULIUS sunt premiate de revista de business Forbes România. Investitorul ieșean a primit distincția pentru „Cel mai important dezvoltator din piețele secundare” în cadrul galei Forbes Best Office Buildings 2020. Evenimentul s-a desfășurat marți, 25 februarie 2020, și a premiat cele mai relevante proiecte imobiliare și pe cei mai inovatori jucători din domeniul clădirilor de birouri din România.

Premiul a fost oferit pentru întreaga activitate a companiei IULIUS, care reprezintă cel mai prolific dezvoltator și operator de spații office din afara Capitalei și care se află în topul celor mai importanți investitori din domeniu la nivel național. Pe segmentul office, compania ieșeană are în portofoliu 12 clădiri de birouri clasa A operaționale, în Iași, Timișoara și Cluj-Napoca, cu o suprafață totală închiriabilă de 146.200 mp, și alți 57.100 mp în dezvoltare. Proiectele de birouri ale companiei IULIUS sunt realizate sub brandul național United Business Center și sunt integrate în ansambluri cu funcțiuni mixte. În Palas Iași sunt șase clădiri office cu o suprafață închiriabilă de 70.000 mp, în Iulius Town Timișoara sunt trei clădiri cu o suprafață totală de 50.000 mp, iar în proximitatea Iulius Mall Cluj, alte trei clădiri, cu o suprafață de 26.200 mp.

Planurile companiei de investiții sunt la fel de intense și în următorii ani. În prezent, în Iulius Town Timișoara se lucrează la cea mai înaltă clădire din România – 52.000 mp, 155 metri înălțime și 27 etaje. UBC 0 va fi un veritabil proiect mixt pe verticală, care va include, la parter, magazine, cafenele şi restaurante tematice, la etajul întâi, şapte săli de evenimente dedicate segmentului corporate, iar două etaje intermediare vor fi alocate unui hub medical. La Palas Iași se lucrează la cea de-a șaptea clădire de birouri, care va avea 5.600 mp și în care vor lucra 500 de persoane. Totodată, compania a lansat inițiativa de a construi noi proiecte office, care vor face ca, în total, noile dezvoltări să livreze pe piața din Iași peste 80.000 mp de spații clasa A. În total, în următorii doi ani, IULIUS va adăuga peste 132.000 mp de birouri pe segmentul office din Iași și Timișoara.

 

Link-uri utile

Ne găsești și aici:

Contact

Adresa: Bd. V. Pârvan 4, Timişoara 300223, Timiş, România
Locație: 
Parter (clădirea rectoratului)
Tel:
 +40(0)256.592.303
E-mail: 
verde@e-uvt.ro

Copyright © 2018 verdeMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională