Revista presei
19 februarie 2019
Inserția pe piața muncii, în atenţia Universităţii de Vest din Timişoara
- timpolis.ro
Universitatea de Vest din Timișoara anunță deschiderea oficială a proiectului Inserția pe piața muncii – vectorul învățământului terțiar.
Proiectul va fi implementat de Universitatea de Vest din Timişoara în parteneriat cu Universitatea „Ştefan cel Mare”, din Suceava, care este lider de proiect, cu Universitatea din Piteşti şi Universitatea „Vasile Alecsandri”, din Bacău, în perioada februarie 2019 – august 2021.
Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, valoarea fiind de peste 5,9 milioane de lei, din care valoarea contribuţiei Fondului Social European este de puţin peste cinci milioane de lei, cea a contribuţiei de la bugetul naţional, de peste 768.000 de lei lei, iar a partenerilor, de peste 118.000 de lei.
SCANDAL URIAŞ în Educaţie. Zeci de DIPLOME FALSE la o renumită facultate din Bucureşti
- evz.ro
La Universitatea de Construcții din București au fost descoperite aproximativ 30 de diplome false. Beneficiarii acestor diplome nici nu au trecut pe la examenele din timpul anilor de aşa –zisa studenţie, şi nici la examenul de licenţă.
Persoana responsabilă de toate aceste nereguli ar fi chiar secretara-șefă a Facultății de Geodezie, care a demisionat între timp, iar de atunci cel puțin șapte falși ingineri au obținut și autorizația de a presta servicii de cadastru, potrivit libertatea .ro
Un audit intern realizat la finalul anului trecut, cerut de conducerea UTCB la Facultatea de Geodezie, una dintre cele șapte ale universității, a scos la iveală că 39 de diplome au fost eliberate pe baza unor situații școlare false, fără ca titularii să fi dat examenul de licență, să fi urmat integral cursurile sau să fi promovat toate examenele de sfârșit de an.
A apărut revista China nr. 1 pe 2019. UVT este prezentată într-un amplu material, în care sunt descrise liniile dezvoltarii internaționale și programele universitare pentru studenți internaționali
- ziuadevest.ro
A apărut revista China nr. 1 pe 2019, iar cu prilejul Noului An Chinezesc 2019, care va începe în 5 februarie. Chiar pe prima pagină, se află un emoționant mesaj de felicitare către Ambasada Chineză.
Schimburile economice dintre cele două părți să se consolideze, iar parteneriatul să fi e unul strâns și puternic, care să contribuie la obținerea unui rezultat reciproc avantajos. Trebuie, de asemenea, precizat, că ambele țări se respectă reciproc și în același timp, prețuiesc cultura, istoria și tradiția celeilalte țări și ca schimburile și cooperarea pe diverse planuri, dintre cele două țări, au fost și sunt în continuare fructuoase, adaugând ca schimburile dintre popoare rămân, de asemenea, active. Vă transmitem, cu această ocazie, mulțumirea noastră pentru colaborarea de până acum și ne extindem urările de bine pentru Noul An ce va veni”, scrie prof. univ dr. Ilie Cristescu, preşedintele Asociaţiei de Prietenie pentru Schimburi Economice şi Culturale cu R. P. Chineză, vicepreședinte al Asociaţiei Române de Prietenie cu R. P. Chineză și Preşedintele filialei Caraş Severin a Asociației.
Ecaterina Andronescu, reclamata la CNCD dupa declaratiile privind separarea copiilor cu cerinte speciale
- ziare.com
Centrul european pentru drepturile copiilor cu dizabilitati (CEDCD) apreciaza ca prepunerea ministrului Ecaterina Andronescu de a-i aduna pe copiii “cu dificultati de invatare intr-un loc” este discriminatorie si segregationista, asa ca a decis sa sesizeze Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD).
“Declaratiile publice ale ministrului Educatiei referitoare la segregarea elevilor cu dizabilitati intaresc stigma si prejudecata la adresa intregii comunitati a persoanelor cu dizabilitati din tara noastra, copii, tineri, adulti si parinti ai acestora. (…)
Universitatea din Luxemburg va lansa un program de doi ani, sub forma unui Master Interdisciplinar, ce va fi orientat spre formarea specialiștilor în dezvoltare spațială
- apnews.com
În toamna anului 2019, Universitatea din Luxemburg va lansa un program de doi ani, sub forma unui Master Interdisciplinar adresat dezvoltării specialiștilor în dezvoltare spațială. Acest program de studii universitare, înființat în colaborare cu Agenția Spațială din Luxemburg, își propune să ofere studenților competențele de inginerie necesare în industria spațială, aflată în creștere, alături de cunoștințe aprofundate pentru a gestiona activitățile economice și de afaceri legate de dezvoltarea programelor spațiale.
Mutarea claselor profesionale la sat, soluție pentru reducerea abandonului școlar. Propunerea ministrului pentru primari
- edupedu.ro
Ecaterina Andronescu le-a transmis primarilor de comune să sprijine Ministerul în înființarea de clase profesionale la sat. “Acolo unde dvs. considerați că cei care pleacă din sat spre clasa a IX-a într-o școală profesională sau într-un liceu la oraș ar putea să rămână în sat – să luăm o clasă profesională de la oraș și o aducem acolo și o lipim de școala generală pe care o avem în satele noastre. În felul acesta profesionalizăm local acești copii pe care dvs. să îi aveți acolo”, a declarat ministrul Educației.
Declarația a fost făcută la Adunarea generală a Asociației Comunelor din România.
Într-un discurs susținut în fața primarilor, Ecaterina Andronescu a declarat: “Dacă tot vorbim de școlile din mediul rural, vă adresez rugămintea să ne sprijiniți să reducem abandonul școlar. Și acolo unde dvs. considerați că cei care pleacă din sat spre clasa a IX-a într-o școală profesională sau într-un liceu la oraș ar putea să rămână în sat – să luăm o clasă profesională de la oraș și o aducem acolo și o lipim de școala generală pe care o avem în satele noastre. În felul acesta profesionalizăm local acești copii pe care dvs. să îi aveți acolo și cred că este foarte important lucrul acesta”.
Violența în școli. Elev din Satu Mare călcat în picioare de alţi băieţi, în clasă şi în curtea şcolii.
- observator.tv
Un nou episod de violenţă între elevi a fost filmat într-o şcoală din România. Un elev a fost bătut de colegi atât în clasă, cât şi în curtea unei şcoli din Satu Mare.
Două filmuleţe distincte, unul care datează din decembrie anul trecut şi celălalt de câteva zile, au surprins bătăi violente între elevi, atât în clasă, cât şi în curtea şcolii
La Poliţia din Satu Mare nu a există nicio plângere depusă în legătură cele două incidente, însă oamenii legii s-au autosesizat şi fac cercetări.
Directorul şcolii a declarat pentru Observator că elevii implicaţi în scandal sunt în clasa a VI-a şi că se vor lua măsuri în acest caz.
Un studiu recent realizat la Universitatea Yale arată că, pe fondul depresiei, creierul îmbătrânește mai repede
- qz.com
Noi cercetări realizate la Universitatea Yale arată că depresia poate schimba fizic creierul unei persoane, grăbind un efect de îmbătrânire care l-ar putea face mai sensibil la bolile asociate vârstei înaintate.
Oamenii de știință au găsit, în trecut, dovezi care arată modul în care depresia afectează creierul și alte părți ale corpului. Boala a fost legată de creșterea riscului de dureri de cap, dureri musculare și insomnie, printre altele. În plus, poate crea o buclă de feedback negativ: un studiu, publicat în 2004 în Jurnalul Clinic de Psihologie, a constatat faptul că “cu cât este mai severă depresia, cu atât mai grave sunt simptomele dureroase fizice”.