Revista presei
19 septembrie 2019
Numărul locurilor de cazare pentru studenți pe care îl poate asigura Universitatea de Vest din Timișoara
- radiotimisoara.ro
Rectorul Marilen Pirtea spune că în cele nouă cămine ale UVT au fost făcute lucrări de modernizare şi igienizare, peste vară.
“UVT oferă undeva la 3.000 de locuri de cazare în 980 de camere în campusul din Complexul Studențesc și în alte cămine din Timișoara. Acest număr îl avem într-un mod constant în ultimii ani, solicitările sunt multe, în fiecare an undeva la 5.000 de solicitări, satisfacem undeva la 70% din solicitările studenților noștri, dar încercăm să mai găsim la partenerii din mediul preuniversitar la diferite licee pentru a le oferi studenților o posibilitate de cazare”, spune Marilen Pirtea.
Lucrarea „Bălcescu şi Eminescu“ de pe faţada Universităţii de Vest a fost vandalizată
- adevarul.ro
Lucrarea “Bălcescu şi Eminescu” a cunoscutului artist Ştefan Szönyi de pe faţada Universităţii de Vest din Timişoara a fost vandalizată de persoane necunoscute, care au măzgălit pereţii cu spray-uri cu vopsea pentru graffiti. Reprezentanţii UVT au angajat o firmă specializată pentru a curăţa mozaicul, aceştia folosind un tratament printr-o tehnică non invazivă. Lucrarea de pe clădirea de şapte etaje a fost făcută în 1966, de Ştefan Szönyi, condiderat părintele picturii monumentale din România. Anul următor, Szönyi avea să moară.
Institutul de Știință al Ambalajelor
- wall-street.ro
Nestle si-a luat angajamentul de a face in proportie de 100% ambalaje reciclabile sau reutilizabile pentru produsele sale pana in 2025 si a fost una dintre primele companii din lume care a semnat New Plastics Economy Global Commitment, stabilind obiective concrete in directia eliminarii deseurilor de plastic si poluarea la sursa.
Institutul de Stiinte al Ambalajelor Nestle vine in intampinarea companiei pentru a-si atinge obiectivele si isi va concentra activitatea in a gasi solutii de ambalajele reutilizabile prin folosirea materialelor reciclate, bio sau materiale compostabile si biodegradabile.
„Viziunea Nestle este ca niciunul dintre ambalajele noastre, inclusiv materialele plastice, sa nu ajunga la groapa de gunoi sau aruncat in mediul inconjurator. Institutul de Stiinte al Ambalajelor Nestle ne permite sa contribuim la o lume fara deseuri si sa cream o retea puternica de solutii de ambalare sustenabila pentru produsele noastre din toate tarile unde compania este prezenta”, spune Mark Schneider, CEO-ul Nestle.
Nestle a dezvoltat deja primele produse din ambalaje reciclabile din hartie pentru pudra de cacao Nesquik All Natural si YES!, snack barurile pentru copii sub 1 an.
Prima gradiniță din Timisoara cu predare dupa curriculum britanic
- opiniatimisoarei.ro
Ansamblul Iulius Town, singurul proiect mixt din vestul ţării, include, din această toamnă, prima grădiniţă din oraş cu predare exclusiv în limba engleză, dar și o școală primară cu predare în limba română.
Acestea sunt parte a Wendy School din Timişoara, instituţie privată de învăţământ cu o experienţă de 10 ani în domeniul educaţional. Luni, 16 septembrie 2019, și-a deschis porțile și prima grădiniţă cu predare exclusiv în limba engleză din oraş, care își desfășoară activitatea după curriculum britanic. Totodată, deja de o săptămână, a fost inaugurată școala, care funcționează după curiccula românească.
În cadrul proiectului Iulius Town, Wendy School este situată într-un spaţiu special creat pe terasa Iulius Mall, cu o suprafaţă de 1.000 mp,. Începând cu această săptămână, 60 de prichidei se bucură de grădinița cu predare în limba engleză. Împărțiți în patru grupe a câte 15 copii (2-3 ani, 3-4 ani, 4-5 ani şi 5-6 ani), cei mici sunt formaţi după modelul britanic. De asemenea, odată cu începerea noului an școlar, în incinta locației funcționează o clasă pregătitoare şi o clasă întâi, formate din colective de 15 elevi, astfel încât fiecare dintre aceaştia să beneficieze de întreaga atenţie a cadrelor didactice. Elevii studiază după curricula românească, iar limba engleză le este predată în mod intensiv, zilnic.
CARIERE / Noul studiu BestJobs privind intențiile angajaților
- tion.ro
Nivelul insuficient al veniturilor este principala nemulțumire a celor chestionați de BestJobs, spune marți platforma de recrutare, într-un comunicat citat de Mediafax.
Principalele rezultate comunicate de BestJobs:
- 60% dintre respondenți au declarat că au în plan să își caute activ alt loc de muncă, iar lor li se adaugă alți aproape 7% care iau în calcul această posibilitate.
- 25% dintre respondenți afirmă că nu își vor căuta alt loc de muncă, însă dacă vor primi o ofertă mai bună, o vor accepta cu siguranță.
- Mai puțin de 4% dintre respondenți afirmă cu tărie că nu sunt interesați deloc de alt job, fiind mulțumiți cu cel actual.
- Chiar dacă nu vor reuși să își găsească alt job, 55% dintre respondenți au spus că au de gând să ceară o mărire salarială de cel puțin 20%. Alți 17% sunt indeciși dacă vor face acest lucru, iar 28% afirmă că nu intenționează să ceară angajatorului mai mulți bani.
- Interesul pentru un job în străinătate rămâne ridicat, date fiind nivelurile salariale mult mai ridicate din alte țări. 20% dintre respondenți au în vedere să își caute un job inclusiv în străinătate până la finalul anului 2019, iar 22,3% nu exclud această variantă.
Ce am învățat din Tabăra de reviste
- scoala9.ro
Vara asta, Școala9 a ținut săptămânal ateliere de jurnalism pentru un grup de peste 20 de liceeni care fac sau își doresc să facă reviste.
Am creat Tabăra de reviste ca să le arătăm liceenilor implicați în publicații școlare sau independente cum lucrezi o planificare editorială, care sunt pașii unei documentări, la ce trebuie să te gândești când scrii un articol, de ce e nevoie de editare constructivă și – mai ales – că numai mergând pe teren și vorbind cu alți oameni poți scrie articole relevante.
În fiecare marți, în iulie și august, redacția ni s-a umplut de peste 20 de liceeni între 15 și 18 ani, din București dar și din Buzău, Breaza, Câmpina sau chiar Sibiu, care își luau notițe, ne complimentau cafeaua și intrau cu entuziasm în orice provocare le dădeam. Au scris amintiri cu mâncare din copilărie, au aflat povești unii despre alții, au fost pe teren să facă interviuri și fotografii, și-au desenat unii altora fricile și au înțeles mai bine ce înseamnă să fii jurnalist.