Revista presei

14 iunie 2019

Facultatea de Arte și Design din cadrul UVT, premiu la Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii Timișoara. UPT a luat marele premiu

Marele premiu la Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii “Traian Vuia” Timişoara, care a avut loc în perioada 12-14 iunie, a fost câștigat de Universitatea Politehnica din Timișoara, prin echipa de inventatori formată din Pavel Ștefan, Lavinia Afrodita Lupa, Marian Liviu Mocan, Daniel-Viorel Ungureanu, Ioan Silviu Doboși, Aurel Moldovan, Alina Georgiana Simina, Alexandru Bânzar și Silviu Cristian Suciu, pentru invenția Instalației pentru evaluarea efectelor expunerii la câmp magnetic.  

Au fost și câteva invenții speciale, care au primit premii speciale. Este vorba despre Motorul antigravitaţional inerţial centrifugal, inventat de Puiu Câneparu, Alfabetul scriptor. Alfabetul culorilor pentru nevăzători, a firmei Alphabet Scriptor SRL, Videocapilarscopul digital, invenția lui Gorecki, Instalația pentru prelucrarea materialelor polimerice compozite, invenţia ISIM Timișoara, și despre Tablou care încălzește, invenţie a Facultăţii de Arte şi Design Timișoara.

Masina unui profesor universitar din Timisoara, facuta scrum, in plina sesiune. Omul e convins ca cineva i-a dat foc intentionat

Surpriza teribila, in miez de noapte, pentru un profesor universitar din Timisoara. Masina sa a fost cuprinsa de flacari si a fost distrusa.

Profesorul Mihai Misca crede ca cineva a spart geamul autoturismului si a aruncat o sticla incendiara apoi a fugit.

 

Mesaje instigatoare la ură, pe geamul centrului care găzduieşte Festivalul Refugiaţilor din Timişoara

Persoane rămase necunoscute au vandalizat vitrina Galeriei Consiliului Judeţean, de la Bastionul Theresia, unde a avut deschiderea festivalului Timişoara Refugee Art Festival.

Timişoara Refugee Art Festival (TRAF) este o iniţiativă care doreşte prin artă, să construiască poduri între comunităţile locale şi refugiaţii din Timişoara şi din România. Să vorbescă despre refugiaţii care trăiesc în România şi să stârnească comunităţi primitoare. 

Guvernul german investește 5 milioane de euro pentru minoritatea din România: bani pentru profesorii care predau în limba germană și burse pentru studenții care vor să devină profesori

Guvernul german alocă peste 5 milioane de euro pentru minoritatea din România. Banii se vor duce în proiecte de încurajare a profesorilor să predea în continuare în limba germană și în burse pentru studenții care vor să se pregătească să devină profesori în limba germană, relatează Tribuna.ro.

Anunțul a fost făcut în cadrul Comisiei interguvernamentale româno-germane pentru problematica etnicilor germani din România, care s-a desfășurat la Sibiu.

Nu e o fericire să fii genial în România. Copiii supradotați, comoara ignorată de stat

Statul nu ştie să îi preţuiască pe copiii inteligenţi şi asta ne va costa scump pe toţi. Sistemul de educaţie îi ignoră cu bună ştiinţă pe elevii care ar putea să devină elita viitorului. Avem peste 200 de mii de copii supradotaţi, care au coeficientul de inteligenţă peste limită. De ei se ocupă câteva centre particulare.

Autorităţile nu fac nimic ca să îi descopere şi să îi ajute să îşi dezvolte abilităţile. Şcoala este un chin pentru micile creiere geniale. Se plictisesc la ore, au puţine în comun cu colegii şi din păcate şi cu profesorii uneori. Statul le întoarce spatele însă, iar majoritatea ajung să piardă sclipirea cu care s-au născut şi să ajungă nişte neînţeleşi.

Multinaţionalele din România şi-au triplat profiturile în trei ani: Industria prelucrătoare şi comerţul sunt sectoarele care generează cele mai mari câştiguri străinilor

Companiile multinaţionale din România şi-au triplat profiturile obţinute în România în trei ani, de la 8,2 mld. lei în 2014 la 23,8 mld. lei în 2016, arată o analiză a profesorului Cezar Mereuţă 

Totuşi, companiile străine au generat doar o treime (34,5%) din profitul total al sistemului de companii din România în 2016 l Industria prelucrătoare şi comerţul sunt domeniile care aduc cele mai mari profituri investitorilor străini.

Elevii cei mai încercați – tentativele miniștrilor din ultimul an școlar de a schimba peste noapte subiectele și regulile de la Evaluarea națională 2019

Evaluarea Națională 2019 se desfășoară în cel mai volatil climat din ultimii ani. Regulile i-au fost fixate de un ministru care a demisionat imediat după ce elevii de clasa a VIII-a au început școala. Aceiași copii aveau să afle “din greșeală” că planurile instituției prevedeau introducerea fără nicio pregătire a testelor grilă la Evaluarea Națională.

A urmat surpriza Andronescu, revenită pentru a patra oară la șefia ministerului, și anunțurile au luat-o razna: 45% dintre locurile de clasa a IX-a se duc la profesională! Ba renunțăm și revenim la 15%, ca până acum. Modificăm calendarul de examene cu 2 zile înainte de probele vocaționale. Ba nu, nu se mai publică nimic. Vreți să știți pe ce locuri de liceu concurați? Așteptați până după alegerile europarlamentare.

Link-uri utile

Ne găsești și aici:

Contact

Adresa: Bd. V. Pârvan 4, Timişoara 300223, Timiş, România
Locație: 
Parter (clădirea rectoratului)
Tel:
 +40(0)256.592.303
E-mail: 
verde@e-uvt.ro

Copyright © 2018 verdeMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională