Revista presei

18 ianuarie 2019

Noaptea Ideilor, pentru prima oară la Timișoara

În cadrul seriei de conferințe Noaptea Ideilor, joi, 31 ianuarie, la ora 18, la Universitatea de Vest din Timișoara (amfiteatrul A01), va avea loc o dezbatere pe un subiect de actualitate: „Viitorul Europei se decide, oare, în România?”

Dintre toate țările Europei Centrale și Orientale, România a rămas țara cea mai atașată de Uniunea Europeană, scăpând până acum de populismul eurosceptic care câștigă teren în fostul bloc comunist.

Ministerul Educaţiei, răspuns la interpelarea unui senator: Autorii manualelor unice au încasat chiar şi 10.000 de euro

În urma unei interpelări a senatorului ieşean Dan Lungu către Ministerul Educaţiei privind costurile editării şi tipăririi manualelor unice, pline de greşeli elementare, ministrul Ecaterina Andronescu a comunicat onorariile autorilor sau grupurilor de autori care au realizat aceste manuale. Onorariile pornesc de la 25.000 de lei brut şi ajung la 45.000 de lei brut, scrie Hotnews.

După „Vinul lui Cuza”, Universitatea din Iași vrea să îmbutelieze apă minerală și plată de la izvoare din Grădina Botanică. „Apa lui Cuza” salvează anual 100.000 de lei din bugetul universității

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași (UAIC) este instituția de învățământ superior din România care și-a “branduit” mărci de vin și de apă, produse cu resurse proprii. Dacă “Vinul lui Cuza” a ajuns deja la a doua recoltă, “Apa lui Cuza” a fost înregistrată la OSIM pe zece ani, iar exploatarea ei va începe anul acesta. „Apa lui Cuza” va fi îmbuteliată în urma exploatării a cinci izvoare de apă plată și minerală din Grădina Botanică din Iași, considerate a fi unele din cele mai bune din țară. 

Elevii de clasa a IV-a învață pseudoștiință din Manualul de Limba și Literatura Română

Pseudoștiință, asta învață copiii din Manualul de Limba și Literatura Română pentru clasa a IV-a, avizat de Ministerul Educației, acuză părintele unui copil. Manualul este publicat de Editura INTUITEXT, sub semnăturile a cinci specialiști acreditați. Elevii de clasa a IV-a află de la pagina 77 a Manualului de Limba și Literatura Română că „în Munții Bucegi, în preajma stâncilor Babele și Sfinxul, există o zonă de un kilometru pătrat în care organismul nu obosește și se înviorează brusc”.

Elevii ar putea studia o nouă materie opțională

Unde-i lege, nu-i tocmeală! Aşa se numeşte manualul din care vor învăţa elevii de clasa a noua de la aproape 60 de licee, din toată ţara. Tinerii vor afla de ce trebuie să respecte reguli, de ce minorii răspund penal pentru faptele lor de la vârsta de 14 ani şi când anume faptele lor pot deveni infracţiuni. Toate lecţiile vor fi ţinute de specialişti în domeniu.

A fost promulgată legea prin care cuantumul minim al bursei pentru elevi va fi stabilit prin hotărâre de Guvern

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 17 ianuarie, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011. “Elevii de la cursurile cu frecvenţă în învăţământul preuniversitar de stat beneficiază lunar de burse de performanţă, burse de merit, burse de studiu şi de burse de ajutor social. (…) Cuantumul minim al bursei de performanţă, al bursei de merit, al bursei de studiu şi de bursei de ajutor social se stabileşte anual prin hotărâre de Guvern”, prevede actul normativ.

Link-uri utile

Ne găsești și aici:

Contact

Adresa: Bd. V. Pârvan 4, Timişoara 300223, Timiş, România
Locație: 
Parter (clădirea rectoratului)
Tel:
 +40(0)256.592.303
E-mail: 
verde@e-uvt.ro

Copyright © 2018 verdeMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională