Revista presei
17 octombrie 2018
Parteneriat între UVT, FRF și FC Ripensia Timișoara pentru promovarea performanței în sport
- ziuadevest.ro
Universitatea de Vest din Timișoara, una dintre cele mai prestigioase, motivate și dinamice instituții de profil din România, se mândrește și cultivă ample colaborări naționale și internaționale în domenii diverse, de la cercetare fundamentală la inițiative antreprenoriale, de la asigurarea bazei pentru pregătirea sportivilor de performanță pentru o carieră de succes, la susținerea unor echipe și cultivarea performanței sportive la cel mai înalt nivel.
În spiritul aprecierii performanțelor și valorilor pe care le cultivă echipele sportive de performanță din regiune, care excelează prin dinamică, seriozitate și implicare, Universitatea de Vest din Timișoara consideră că una dintre misiunile oricărei instituții responsabile de formarea și conturarea următoarelor generații este de a promova aceste calități.
Lansare de carte si expozitie de fotografie Basme din Banat. Lecturi si reinterpretari urbane
- tion.ro
Laborator modern pentru studenţii Facultăţii de Inginerie electrică şi ştiinţa calculatoarelor, inaugurat la Universitatea ”Transilvania” din Braşov
- edumanager.ro
Cel mai nou şi modern laborator, dotat cu echipamente performante, care reproduc punctele de lucru din producţie, a fost inaugurat la Universitatea ”Transilvania”, pentru studenţii Facultăţii de Inginerie şi ştiinţa calculatoarelor, o investiţie în valoare de 100.000 de dolari.
Aceasta a fost realizată de o companie americană aflată în top 10 furnizori de servicii integrate de producţie electronică, care are o fabrică, din anul 2004, în Parcul Industrial Ghimbav şi colaborează cu Universitatea ”Transilvania” de mai bine de 10 ani pe diferite proiecte.
Elevii români au obţinut cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie
- edumanager.ro
Elevii români au obţinut cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie, care s-a desfăşurat în perioada 6 – 14 octombrie în Colombo (Sri Lanka) şi care a reunit 80 de concurenţi din 18 ţări.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, elevii laureaţi cu aur sunt Daria Maria Hărăbor (Şcoala gimnazială nr. 29 din Bucureşti) şi David Corneliu Turturean (Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” din Suceava). Traian Rareş Tuş (Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” din Baia Mare) a fost distins cu medalia de argint, iar Maria Iordache (Şcoala gimnazială “Mihai Eminescu” din Brăila) şi Vlad Roşca (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) au fost medaliaţi cu bronz.
Monitorul educației, ediția 2018: România ocupă ultimele locuri la majoritatea indicatorilor
- hotnews.ro
România ocupă ultimele locuri la majoritatea indicatorilor urmăriți în Monitorul educației și formării, ediția 2018, publicată de Comisia Europeană. Rămâne una dintre puținele țări care nu au atins încă niciuna dintre principalele țintele pentru 2020, iar alocările din PIB pentru educație, cu toate că sunt în creștere, continuă să fie cu mult sub media UE. România a făcut progrese notabile în ce privește rata ocupării forței de muncă în rândul tinerilor cu studii. Însă, echitatea în educație, decalajul dintre mediul rural și urban și incluziunea romilor continuă să reprezinte provocări-cheie, care au consecințe la nivelul creșterii incluzive și a inegalităților în societate.
Cazul elevei bătute in Liceul Special pentru Deficienți de Auz Cluj-Napoca: Ministerul Educației Naționale a luat măsuri disciplinare
- hotnews.ro
1. Desfacerea contractului de muncă a supraveghetoarei de noapte care a agresat elevii.
2. Sancționarea celei de-a doua îngrijitoare de noapte implicată în abuzurile împotriva elevilor cu diminuarea salariului de bază cu 15% pe o perioadă de trei luni.