Revista presei
17 ianuarie 2019
România, prezentă cu 7 universități în Topul celor mai bune instituții de învățământ superior din statele emergente
- profit.ro
România este prezentă cu 7 universități în clasamentul din acest an al celor mai bune unități de învățământ superior din economiile emergente, cu 2 mai multe decât în 2018. Ierarhia, realizată de Times Higher Education pe baza indicatorilor de predare/învățare, cercetare, relație cu mediul socio-economic și internaționalizare, cuprinde 442 de universități din statele în curs de dezvoltare.
Proiecte de milioane de euro pentru evitarea abandonului şcolar
- bursa.ro
Reducerea abandonului şcolar reprezintă, teoretic, o preocupare pentru Ministerul Educaţiei de mai bine de un deceniu. Practic, în ciuda unor măsuri, lucrurile nu s-au îndreptat deloc în ceea ce priveşte numărul foarte mare de elevi care ies din sistem definitiv, din cele mai diverse motive.
Premieră: Prima universitate din România membră a Reţelei pentru dezvoltare sustenabilă a ONU
- mediafax.ro
Reprezentanţii UBB au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că Reţeaua pentru Dezvoltare Sustenabilă îşi desfăşoară activitatea sub coordonarea Secretariatului General al Naţiunilor Unite, mobilizând expertiza ştiinţifică şi tehnologică globală pentru a identifica şi promova soluţii practice de dezvoltare sustenabilă.
Educatie prin teatru in scolile din Lugoj
- lugojinfo.ro
In cadrul proiectului sunt cuprinse si cateva scoli din Lugoj si imprejurimi. Elevii vor învata despre importanta alegerii de a merge la scoala, urmarind povestea lui Pinocchio si schimband cursul acesteia prin deciziile lor, iar cadrele didactice vor descoperi metode alternative de educatie prin teatru. Proiectul are ca scop combaterea abandonului scolar si este organizat de Asociatia CREAS, finantat prin programul „În stare de bine”, sustinut si implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.
SONDAJ: 3% dintre elevi cred că o meserie în Educaţie este de viitor. Cei mai mulţi copii vor să fie IT-şti şi medici
- romaniatv.net
Un sondaj realizat de INACO în 16 licee din Bucureşti, Timişoara şi Piteşti arată că majoritatea elevilor aleg domeniul IT şi medicina atunci când sunt întrebaţi ce meserie cred că ar fi de viitor pentru ei. Potrivit studiului, şi părinţii şi profesorii tinerilor cred că IT-ul şi medicina reprezintă două domenii de viitor. Eşantionul a fost de 1024 de elevi. La studiul făcut de INACO au participat şi 277 de părinţi şi profesori.