Revista presei
14 iunie 2019
UPDATE Anchetă internă la Facultatea de Litere în cazul studentelor pedepsite de sistemul de învăţământ pentru că sunt nevăzătoare
- adevarul.ro
UPDATE Anchetă internă la Facultatea de Litere în cazul studentelor pedepsite de sistemul de învăţământ pentru că sunt nevăzătoare.
”Îmi permit, de aceea, să-i ilustrez domnului decan cum respectă alte universităţi de prestigiu drepturile studenţilor cu dizabilităţi, postând câteva imagini cu accesiblizarea sălilor in sistem Braille de la Universitatea de Vest din Timisoara”, susține Adriana Săftoiu, într-o nouă postare pe Facebook.
Spectacol fascinant in Piata Victoriei din Timisoara, cu balerini suspendati in aer, de bratul unei macarale. Foto
- opiniatimisoarei.ro
Spectacol de balet in aer, la Timisoara, in deschiderea FEST-FDR2019. Pe platoul din fata Operei au „zburat” artistii cunoscutei companii spaniole de balet aerian Voalá.
Sute de oameni s-au strans in centrul orasului pentru a-i admira pe actorii – zburatori, suspendati de bratul unei macarale uriase, la zeci de metri deasupra Pietei Victoriei.
Gala “Pentru Voi” 2019 vine cu musical-ul “Sunetul Muzicii”, la Opera Română din Timișoara
- ziuadevest.ro
Gala “Pentru Voi” 2019 – cel mai important eveniment caritabil din Timișoara, destinat persoanelor cu dizabilități intelectuale – va avea un format nou : musical-ul “Sunetul Muzicii” va fi pus în scenăpentru prima dată la Opera Română din Timișoara, cu soliști, cor și orchestră.
“În data de 18 iunie 2019, la ora 18.45, vă invităm la unul dintre cele mai frumoase musical-uri, ale cărui melodii le-au iubit și fredonat zeci de generații, Sunetul Muzicii, interpretat de Orchestra, Corul și soliștii Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara, sub bagheta maestrului Peter Oschanitzkyi, un concept artistic în viziunea regizorului Nicolae Brânzeu”, este mesajul Fundației Pentru Voi.
Cel mai tânăr inventator de la Salonul de Inovații din Timișoara are trei ani
- radiotimisoara.ro
Un copil de trei ani este cel mai tânăr inventator participant la Salonul de Invenţii şi Inovaţii ‘Traian Vuia’ de la Timişoara,
Elian Farcaş a inventat, din joacă, lansatorul de baloane de săpun. Noutatea invenţiei constă şi în faptul că este necesară şi participarea părintelui, care trebuie să pompeze aerul, în timp ce copilul formează baloanele.
“”Elian a inventat un lansator de baloane de săpun; este un vermorel (dispozitiv cu care stropim pomii) care poate genera baloane de săpun pompând aer într-o soluţie de săpun. În primăvară, în timp ce stropeam grădina, în vermorel a rămas puţin aer. Copilul făcea balonaşe cu un beţişor obişnuit. Apoi a luat vermorelul, l-a băgat în soluţia de săpun şi a început să facă balonaşele. Aşa a apărut invenţia.”
Alegeri în universități – Daniel David: Da, e posibil să candidez la poziția de rector al Universității Babeș-Bolyai
- edupedu.ro
Universitățile încep procesul de alegere a rectorilor. Daniel David, prorector pe cercetare al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a declarat pentru Edupedu.ro că este posibil să candideze. “Da, e posibil să candidez. Dar dacă posibilitatea se va transforma în probabilitate vom vedea în toamnă”, a afirmat David, pentru Edupedu.ro.
Protest organizat de profesori arădeni, nemulţumiţi de “bulversarea” sistemului educaţional prin decizii “pompieristice”
- edumanager.ro
Aproximativ 80 de profesori din judeţul Arad au organizat, pe 13 iunie, un protest de stradă, prin care vor să tragă un semnal de alarmă cu privire la “bulversarea” sistemului de învăţământ printr-o serie de decizii ale ministerului de resort luate “pompieristic” în ultimul an. Profesorii s-au adunat, la ora 18,30, în Piaţa Revoluţiei din municipiul Arad, purtând tricouri albe cu mesajul “Dacă nu noi, atunci cine?”.
Protestul a fost iniţiat pe Facebook şi a strâns aproximativ 80 de dascăli, ei fiind reprezentaţi chiar de un inspector şcolar, Paul Barta, care a declarat că acţiunea are rolul de a sensibiliza opinia publică privind problemele din sistem.
SURSE Jumătate dintre manualele depuse de Editura unică a statului la licitația de anul acesta au picat la evaluarea de calitate
- edupedu.ro
Jumătate dintre proiectele de manuale școlare depuse de Editura didactică și pedagogică la licitația deschisă de Minister au fost respinse, la evaluarea de calitate și de conformitate, au declarat pentru Edupedu.ro surse apropiate Ministerului Educației. Editura statului ar fi participat cu 37 de proiecte de manuale la licitația deschisă de Ministerul Educației pentru cumpărarea de manuale pentru clasa a VII-a și pentru celelalte clase, la disciplinele rămase descoperite de anii trecuți, potrivit surselor citate.
Ministerul le-a comunicat astăzi participanților la licitație rezultate parțiale, și anume punctajele obținute de proiectele de manuale la evaluarea de calitate.