Revista presei
14 decembrie 2018
Liceenii învaţă să fie avocaţi în cadrul unor sesiuni simulate, la UVT. Cei mai norocoşi vor fi admişi la facultate
- pressalert.ro
Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest Timişoara găzduieşte, timp de două zile, etapa finală a celei de-a doua ediții a Concursului „Argument”, în cadrul căreia au loc dezbateri pentru liceeni. „Provocări ale dreptului în secolul XXI”, este o competiție care se adresează elevilor de liceu care doresc să-și dezvolte abilitățile de argumentare, dezbatere și vorbire în public, într-un format organizat potrivit regulilor generale ale concursurilor de pledoarii.
Șapte profesori de la UPT, printre laureații Premiilor Academiei Române
- debanat.ro
Academia Română a acordat, în 13 decembrie 2018, premiile care recompensează cele mai bune lucrări și prezențe culturale și științifice românești realizate de-a lungul anului. Printre cei care au intrat în posesia premiilor s-au numărat șapte profesori de la Universitatea Politehnica Timișoara.
Editura „Victor Babeș” a UMF Timișoara a împlinit un deceniu
- renasterea.ro
O universitate de prestigiu este greu de imaginat fără o extensie în sfera editorială, care să valorifice rodul cercetării academice și să ofere publicului certitudinea conținutului original, științific, de înaltă calitate.
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi are un nou prorector. Iata cine este acesta
- bzi.ro
Ieri (13 decembrie 2018 – n.r.), Senatul Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi a derulat o importanta sedinta, in cadrul acesteia fiind abordate o serie de probleme curente ale institutiei.
„Cea mai tare cameră din Tudor”, concurs câştigat de doi băieţi, ambii studenţi la Facultatea de Arhitectură
- ziaruldeiasi.ro
Studenţii din Campusul „Tudor Vladimirescu” care şi-au amenajat camera într-un mod ingenios au primit din partea Univesităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi gratuitate la cazarea în cămin până la finalul acestui an universitar. Câştigătorii concursului „Cea mai tare cameră din «Tudor»” au fost desemnaţi în această săptămână de un juriu format din studenţi, profesori şi reprezentanţi ai Direcţiei Servicii Studenşeşti, care gestionează campusul.
Ecaterina Andronescu, despre amnistierea plagiatorilor: Nu sunt de acord ca doctoratele vechi să nu mai fie verificate de plagiat
- edupedu.ro
Forul care verifică acuzațiile de plagiat în tezele de doctorat se întrunește vineri, în prima ședință după ce conducerea sa a propus Ministerului Educației amnistie pe plagiatele vechi. Contactată de Edupedu.ro, Ecaterina Andronescu, ministru al Educației, a declarat: “Eu personal o să le spun că nu sunt de acord” ca doctoratele vechi să nu mai fie verificate de plagiat.
ANALIZĂ Paradoxul cadourilor pentru educatoare și profesori la privat, explicat de un psiholog și un antropolog. De unde vine febra cadourilor dezbătute pe Whatsapp?
- edupedu.ro
Câți bani punem pentru doamna și ce luăm? “Atențiile” pentru profesori și educatoare monopolizează zilele acestea discuțiile dintre părinți, pe grupurile de Whatsapp. Iar febra strânsului de bani pentru profesori a ajuns și în grădinițe și școli private, potrivit unor discuții pe Whatsapp puse la dispoziția Edupedu.ro de o tânără familie. Care sunt cauzele acestor comportamente? Psihologul Daniel David a explicat pentru Edupedu.ro că “profesorul are o poziție de influență socială; este bine să te pui bine cu cei din zona de putere, deoarece ei, nu procedurile, te vor ajuta dacă ai o problemă”.
Ce trebuie să știe și să poată face un român care termină școala în 2030
- edupedu.ro
Organizația Națiunilor Unite, prin UNESCO, a trasat câteva linii majore spre care să se îndrepte toate țările. Se numesc, pompos, ”Obiective de Dezvoltare Durabilă”. Toate au fost puse într-o strategie și au fost adoptate inclusiv de către România, pe 9 decembrie 2018. Educația este a 4-a dimensiune a acestei strategii, iar potrivit UNESCO, produsul școlii românești din 2030 ar trebui să aibă un set de competențe sau abilități, care să-l definească în relația cu el, cu ceilalți, cu țara, cu societatea și cu viitorul.
Elevii români au obţinut şase medalii la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori
- edumanager.ro
Lotul de juniori al României a obţinut cinci medalii de argint şi o medalie de bronz la cea de-a XV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe (IJSO), desfăşurată în perioada 2 – 11 decembrie, la Gaborone (Botswana), informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale.