Revista presei

13 ianuarie 20120

Universitatea de Vest și Opera Națională Română din Timișoara invită publicul timișorean la o „Întâlnire cu Opera – Despre arta spectacolului și fascinația muzicii”

Miercuri, 15 ianuarie, de la ora 12.00, Aula Magna a Universității de Vest va fi gazda unui eveniment inedit „Întâlnire cu Opera – Despre arta spectacolului și fascinația muzicii”. UVT alături de Opera Națională Română din Timișoara au pus la cale această „întâlnire”, care nu este o conferință sau un concert, ci o apropiere de oamenii care dau viață poveștilor pe scenă.

„Soliști ai Operei Naționale Române din Timișoara ne vor plimba prin repertoriul lor, făcând trimiteri la istoria culturii și implicit a muzicii și demonstrând că opera este un organism viu, în mișcare, care reflectă societatea. Vino să îți demonstrăm că opera este un gen muzical actual, dacă știi cum să o asculți!” ne transmit organizatorii.

 

ANOFM anunţă debutul perioadei de înregistrare a aplicaţiilor studenţilor care doresc să lucreze în Germania în vacanţa de vară

Agenţia Naţională a Ocupării Forţei de Muncă (ANOFM) anunţă începerea de pe 13 ianuarie a perioadei de înregistrare a aplicaţiilor în programul destinat studenţilor care doresc să desfăşoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei pe perioada vacanţei de vară, minim 2 luni.
Pentru anul 2020, sunt disponibile 30 de posturi în domeniul hotelier – gastronomic, în gastronomia de sistem (fast-food), în producţia industrială şi în domeniul serviciilor, precizează ANOFM.
La acest program pot aplica studenţii cu vârsta cuprinsă între 18 – 35 de ani, care urmează cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii şi care au cunoştinţe bune sau foarte bune de limba germană.

PIAȚA MUNCII - 1,3 milioane de români vor beneficia de cursuri de recalificare și reintegrare în câmpul muncii

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunțat astăzi că 1,3 milioane de persoane din zone dezavantajate vor beneficia de cursuri de recalificare și reintegrare în câmpul muncii.

Partenerii eligibili din acest apel pot fi Camerele de Comerţ şi Industrie, organizaţii patronale, organizaţii sindicale, asociaţii şi fundaţii, furnizorii acreditaţi de servicii specializate, furnizorii autorizaţi de cursuri de formare profesională şi universităţile, însă beneficiarii fondurilor europene au obligaţia să integreze în câmpul muncii cel puţin 30% dintre cursanţi.

„Programul acoperă 8 regiuni. 1,3 milioane de beneficiari vor avea acces la formele de sprijin. E vorba de cursurile de recalificare pentru cei care au suferit de închiderea minelor din aceste zone. Minim 30% dintre cursanți vor fi reintegrați în câmpul muncii. Am urmărit că aceste cursuri de recalificare profesională să își producă efectul de reintegrare în câmpul muncii”, a explicat Marcel Boloş.

ADMINISTRAȚIE - La Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale au fost sute de angajări fără concurs. Am găsit coafeze și mulți milițieni

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că a descoperit la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) coafeze angajate pe posturi de „specialiști” și că a primit spre plată documente de despăbubiri pentru pagube produse de cormorani în lanurile de rapiță. Ministrul a anunțat că urmează să fie reduse 15% din posturile din minister și din instituțiile subordonate, , informează Agerpres.

„La AFIR au fost zeci şi sute de transferuri de la entităţi private, fără concurs, foarte mulţi dintre angajaţi neavând nicio legătură cu activitatea care trebuia desfăşurată. Am găsit şi coafeze şi tot felul de «specialişti» angajaţi şi mulţi miliţieni, transferaţi de la firme private, cazuri de meserii mai puţin obişnuite pentru activitatea în AFIR. Toate aceste detaşări au încetat de la 1 ianuarie 2020”, a spus Adrian Oros.

Finanțare europeană pentru un start-up românesc de cercetare în domeniul neuroștiinței

Start-up-ul românesc Neurodynamics, fondat la Cluj de cercetătorii Raul Mureșan și Vlad Moca concomitent cu un institut privat de cercetare, a câștigat o finanțare europeană de 150.000 de euro pentru un proiect de cercetare în domeniul neuroștiinței, potrivit unui anunț al European Research Council.

Proiectul care a câștigat grantul european se numește ”Large-scale platform for motion detection and fluorescence imaging in zebrafish models of neurological disorders” și este condus de cercetătorul canadian Kabashi Edor.

Proiectul Neurodynamics e singurul care implică o entitate românească din lista celor 76 de proiecte câștigătoare ale granturilor europene.

SOCIAL MEDIA - Unde au migrat tinerii de pe Facebook? Pe TikTok! Cum se explica succesul retelei sociale detinuta de chinezi

Va intrebati care va fi urmatoarea retea sociala care va da lovitura? Ei bine, toate semnele arata ca raspunsul este TikTok: este deja foarte populara in randul tinerilor, iar numarul celor care o folosesc este in crestere. In plus, de curand, platforma a adus imbunatatiri semnificative politicilor de utilizare, acesta fiind un alt indicator al faptului ca lucrurile devin serioase.

Pe scurt, povestea este urmatoarea: TikTok a aparut in 2017, dupa ce aplicatia Musical.ly a fost achizitionata de ByteDance, o companie cu sediul in Beijing, care i-a adus numeroase imbunatatiri.

Astfel, acum, platforma gazduieste clipuri de 15 secunde, cu diverse efecte, scopul principal fiind amuzamentul. De exemplu, utilizatorii posteaza video-uri in care fac playback pe diverse cantece, danseaza, canta, fac farse, glume si diverse provocari.

TikTok este disponibila in peste 150 de tari, are peste un miliard de utilizatori in intreaga lume si a fost descarcata de 123 de milioane de ori in Statele Unite.

In Romania, potrivit informatiilor prezentate la inceputul lui 2019 in raportul Digital Marketing Report, realizat de iSense Solutions, existau 176.335 de utilizatori de TikTok, cu varste cuprinse intre 14 si 65 de ani, din mediul urban. Dintre acestia, 113.715 aveau sub 25 de ani. Dar cum aplicatia are fani si printre copii, iar raportul nu cuprindea si mediul rural, putem estima ca, acum un an, numarul total de utilizatori era de 300.000-500.000 de utilizatori.

Acum, datele indica faptul ca numarul romanilor care folosesc aplicatia a ajuns la aproximativ 2 milioane!

Link-uri utile

Ne găsești și aici:

Contact

Adresa: Bd. V. Pârvan 4, Timişoara 300223, Timiş, România
Locație: 
Parter (clădirea rectoratului)
Tel:
 +40(0)256.592.303
E-mail: 
verde@e-uvt.ro

Copyright © 2018 verdeMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională