Revista presei

12 septembrie 2019

Rectorul UVT, Marilen Pirtea, alături de preşedintele Klaus Iohannis, pentru Educaţie

Rectorul UVT, deputatul PNL de Timiş Marilen Pirtea, a participat marţi, ca speaker, la Conferinţa Future Skills & Future Work, un eveniment dedicat studenţilor, mai ales studenţilor români care se confruntă cu dinamica locurilor de muncă, în perspectiva anticipării joburilor viitorului şi a skill-urilor noi ce vor fi necesare pe piaţa muncii.

Liga Studenţilor Români din Străinatate (LSRS) , organizatorul conferinţei, a deschis o serie de dezbateri şi consultări cu scopul întocmirii unui raport cu propuneri concrete, care va fi înaintat Ministerului Educaţiei Naţionale, un format dialogal considerat necesar, de asemenea, şi pentru conştientizarea tendinţelor de schimbare şi adaptare a abilităţilor / skill-urilor la viitoarele cereri ale pieţei muncii.

Camelia Gavrilă, propusă ministru al Educației. E șefa Departamentului Educație din PSD și adversară a Ecaterinei Andronescu

Premierul Viorica Dăncilă a propus-o miercuri pentru portofoliul Educaţiei pe Camelia Gavrilă, fost președinte al Comisiei de învățământ din Camera Deputatilor.

Gavrilă, care e șefa Departamentului Educație din PSD, a fost inspector școlar județean în Iași, în 2014 a demisionat din PNL, anunțând că “demersul meu politic a avut totdeauna preponderent o dimensiune tehnocrată”, după care a intrat în PSD.

36 de liceeni au strâns 2.000 euro pentru #NoiFacemUnSpital, în 24 de ore, prin testarea unor idei de afaceri în cadrul Spark Week | The Future Entrepreneurs Festival

Între 26 și 31 august a avut loc prima ediție a festivalului de antreprenoriat pentru liceeni Spark Week. 36 de tineri de 15-18 ani din mai multe orașe s-au adunat la București să învețe despre antreprenoriat.

Timp de o săptămână, aceștia au interacționat cu 20 de antreprenori și manageri, printre care: Bogdan Rădulescu (Head of Partnership & New Business – UNTOLD și NEVERSEA), Bogdan Mugescu (Director Dezvoltare – frufru), Daniel Voinea (Brand Manager – Librăriile Cărturești), Raluca Necula (Events & Project Management Director – Therme București), Alin Copîndeanu (CEO &Co-founder – Tudor Personal Tailor).

Burse de cate 5.000 de euro pentru profesori. 15 septembrie, data limita de inscriere

Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS) anunta ca a doua editie a programului Bursele ANIS va premia 12 cadre didactice cu cate 5.000 de euro. Data limita de inscriere este 15 septembrie.

Programul se va derula la nivel national, castigatorii beneficiind de cate o bursa in valoare de 5.000 euro. 
 
Pentru a fi eligibili, candidatii trebuie sa detina titlul de doctor si gradul didactic de lector sau asistent universitar iar varsta nu trebuie sa depaseasca 40 de ani.  

Alina Breaz, femeia care aduce zâmbete pe fețele copiilor

Campanie caritabilă pentru oamenii defavorizaţi. Alina Breaz, lector la Facultatea de sociologie şi asistenţă socială din Arad, continuă campania “Ajută-ne să-i ajutăm”, începută în urmă cu doi ani alături de studenţii săi de la Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad. Cadrul didactic și-a propus să le arate studenților săi ce înseamnă cu adevărat asistența socială și să îi învețe să empatizeze cu persoanele aflate în situații extrem de dificile. Astfel că, în cei doi ani de cand a demarat campania, a organizat acţiuni de ajutorare a peste 100 de familii şi peste 130 de copii care trăiesc la limita subzistenţei.

De curând, studenţii catedrei de Asistenţă socială, din cadrul Universităţii de Vest Timişoara s-au alăturat campaniei.

Timişoara City Marathon, sub auspiciile lui Eugeniu de Savoya. Cursa de 42.2 kilometri are startul în apropierea graniţei cu Serbia

Cursele Timişoara City Marathon au denumiri inspirate de evenimentul din 1716, când trupele habsburgice au eliberat oraşul de administraţia otomană. 

Asociaţia Club Sportiv Alergotura organizează a treia ediţie Timişoara City Marathon. Iubitorii de alergare sunt invitaţi să aleagă una dintre cele şase curse care au trasee în oraş şi pe malul canalului Bega. Taxa de participare este redusă până în 16 septembrie, urmând ca din 17 septembrie participanţii să achite tariful integral. 

 

Link-uri utile

Ne găsești și aici:

Contact

Adresa: Bd. V. Pârvan 4, Timişoara 300223, Timiş, România
Locație: 
Parter (clădirea rectoratului)
Tel:
 +40(0)256.592.303
E-mail: 
verde@e-uvt.ro

Copyright © 2018 verdeMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională