Revista presei

11 septembrie 2019

Chester Williams, omagiat la Universitatea de Vest din Timișoara

La trecerea în eternitate a lui Chester Williams, o legendă a sportului mondial, Universitatea de Vest din Timișoara îi omagiază contribuția adusă orașului de pe Bega.

Toți cei care doresc să transmită un gând pentru Chester Williams, “simbolul care a fost, este și va fi întotdeauna”, sunt invitați să vină în holul de la parterul sediului central al Universităţii de Vest din Timișoara, până în 13 septembrie, ca să semneze în Cartea de condoleanțe.

 

Descrierea începerii şcolii într-un orăşel de provincie ardelean: preotul, primarul, directoarea şi poliţistul. Tabloul trist al României în 2019

Primarul – „îşi face campanie electorală în faţa copiilor”, directoarea – „plasată în acel post de catre partid”, poliţistul – „ştie că are câteva kilograme în plus, stă la marginea mesei” şi preotul sunt personajele nelipsite de la deschiderea anului şcolar. Descrierea făcută de un turdean reflectă ceea ce se întâmplă într-o ţară întreagă.

„De 30 ani vedem aceeaşi imagine.   De-asta suntem unde suntem, că nu vrem să schimbăm nimic.   1. Preotul. Mergeţi oriunde în Europa, nu veţi vedea preoţi în şcoli. Locul religiei e în biserici. La şcoală se predau ştiinţe exacte, se face educaţie laică. Noi am păstrat mentalitatea de pe vremea lui Ion Creangă, când copiii citeau din ceaslov şi popa îi bătea pe copii cu biciul.  
 

Studenţii IT-işti ai Universităţii Oradea primesc masă şi cazare gratuită de la Primărie

Studenţii de la specializările IT ale Universităţii Oradea vor beneficia, în noul an universitar, de cazare şi masă gratuită în căminele studenţeşti, facilităţile fiind acordate în baza unui parteneriat între Primăria municipiului şi instituţia de învăţământ superior, pentru toţi tinerii care locuiesc în afara oraşului şi a Zonei Metropolitane.

Potrivit unui comunicat al Universităţii Oradea, studenţii care beneficiază de aceste facilităţi sunt cei de la specializările: Informatică, Calculatoare, Tehnologia Informaţiei, Electronică Aplicată, Reţele şi Software de Telecomunicaţii, Automatică şi Informatică Aplicată, Inginerie Electrică şi Calculatoare, Mecatronică, Robotică.

Ministerul Educației anunță că nu sunt bani pentru ca bursele elevilor să fie măcar 100 de lei. Era nevoie de 360.000 de lei pentru 400.000 de elevi. Instituția prezintă informații false într-un comunicat public

Într-un comunicat emis de Ministerul Educației după ședința de Guvern din 9 septembrie 2019, în care Executivul a aprobat o hotărâre de guvern prin care a impus autorităților locale să aibă același cuantum al burselor ca în anul școlar anterior, instituția explică motivul real al acestei decizii: nu ar fi fost bani. În nota de Fundamentare a proiectului de HG, suma necesară pentru bursele de măcar 100 de lei ar fi fost 360.000 de lei pentru cei 400.000 de elevi beneficiari.

Informațiile vin după ce atât premierul Viorica Dăncilă, cât și purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, au anunțat că a fost impus un prag minim, iar purtătorul de cuvânt a precizat că pragul este de 100 de lei, iar la o oră după anunț Executivul a retras informațiile.

Primul festival național de științe, organizat la Timişoara

Luna aceasta își deschide porțile Romanian Science Festival, cel mai mare eveniment de știință dedicat popularizării și promovării disciplinelor STEM în rândul publicului larg de orice vârstă. Printre oraşele în care va fi organizat se numără şi Timişoara.

Romanian Science Festival a luat ființă din două inițiative similare care au avut loc în ultimii ani: Romanian Science Week în 2017 și Timișoara Science Festival în 2018. Scopul principal al evenimentului este de a sprijini educația alternativă din România, după modelul târgurilor de știință care sunt foarte populare în alte țări, spun organizatorii.

‘E ca-n filme, avem de toate, multa lumina si toaletele noastre’. Viata de scolar in container, la Timisoara. Noi constructii modulare vor fi instalate in urmatoarele saptamani.

 E pentru al doilea an consecutiv de cand peste 150 de elevi de la o scoala de elita din Timisoara tin cursurile in containere pe post de sali de clasa.

Reprezentantii Scolii 30 din cartierul Soarelui au fost nevoiti sa recurga la aceste constructii modulare, amplasate in curte, din cauza numarului foarte mare de elevi, aproape 1900. In containere invata elevi din clasele I si a II-a.

Achizitia si amenajarea a 6 containere, cate functioneaza in curtea scolii generale 30 din Timisoara, a costat  aproape 150.000 de euro, bani suportati de la bugetul local. Primele constructii modulare au fost instalate anul trecut, inainte de inceperea scolii si au fost folosite pe parcursul intregului an.

Link-uri utile

Ne găsești și aici:

Contact

Adresa: Bd. V. Pârvan 4, Timişoara 300223, Timiş, România
Locație: 
Parter (clădirea rectoratului)
Tel:
 +40(0)256.592.303
E-mail: 
verde@e-uvt.ro

Copyright © 2018 verdeMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională