Revista presei

9 ianuarie 2019

Romania, primul loc în Europa ca țară exportatoare de populatie scolară

Unul din cinci tineri cu vârste între 18 și 24 ani a părăsit timpuriu sistemul educațional, în anul 2017, potrivit ultimelor date ale Institutului Național de Statistică (INS). De asemenea, circa trei din cinci elevi care au promovat liceul au reușit să obțină diploma de bacalaureat.

ELEVII ŞI PĂRINŢII VĂD DIFERIT MESERIILE VIITORULUI

Doi din trei elevi consideră că noile meserii ale viitorului vin din domeniile roboticii, inteligenței artificiale, calculatoarelor și imprimării 3D, arată un sondaj realizat în 2018, în cadrul proiectului ”Ghidul Meseriilor Viitorului”.Cercetarea a fost făcută prin sondarea a peste 1300 de elevi, părinți și profesori din București, Timișoara și Pitești, fiind susținută de Medlife. 

Mesajul lui Iohannis pentru studenţii români din străinătate

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi seară, un mesaj la cea de-a X-a ediţie a Galei Studenţilor Români din Străinătate în care a vorbit despre rolul tinerilor care au studiat în străinătate în dezvoltarea României moderne.„Puneţi în valoare educaţia pe care aţi primit-o aici, în România, şi arătaţi întregii lumi că românii sunt un popor deschis şi creativ!”, a spus preşedintele.

Transport public școlar pentru elevi din patru cartiere din Timișoara spre patru școli

Elevi din patru cartiere, care învață la patru școli din Timișoara, vor avea asigurat transport școlar „la” și „de la” școală, prin intermediul microbuzelor STPT. De luni, 14 ianuarie, S.T.P.T. începe serviciul de transport public școlar.

Elevii Colegiului Național “CD Loga”, Colegiului Național “C. Sylva”, Colegiului Tehnic “E. Ungureanu”, Colegiului Tehnic “I.C. Brătianu”, care locuiesc în cartierele Circumvalațiunii, Calea Lipovei, Calea Șagului, Soarelui, vor beneficia de servicii de transport public speciale, cu minibuze, din cartier la școală și înapoi.

50 de burse pentru cursuri de antreprenoriat la UBB

Fundația Prințul de Wales oferă 50 de burse pentru două noi serii de traininguri de antreprenoriat în cadrul UBB.

Foști militari din Armata Română și tineri care trăiesc în mediul rural sau doresc să dezvolte o afacere în mediul rural au participat, în luna noiembrie 2018, la un training intensiv de antreprenoriat, coordonat de Centrul de Formare Continuă, Învățământ la Distanță și cu Frecvență Redusă al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Link-uri utile

Ne găsești și aici:

Contact

Adresa: Bd. V. Pârvan 4, Timişoara 300223, Timiş, România
Locație: 
Parter (clădirea rectoratului)
Tel:
 +40(0)256.592.303
E-mail: 
verde@e-uvt.ro

Copyright © 2018 verdeMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională