Revista presei
06 iunie 2019
Noi amenzi pentru gunoiul din Complexul Studențesc din Timișoara
- pressalert.ro
Noi controale în Complexul Studențesc din Timișoara, după acțiunea fulger de săptămâna trecută a polițiștilor locali, când au fost aplicate amenzi uriașe unor societăți comerciale.
Poliția Locală Timișoara anunță că a fost desfășurată o nouă acțiune în zonă, împreună cu reprezentanții Biroului Salubrizare din cadrul primăriei și cei ai ADID Timiș, cu scopul verificării modului de colectare a deșeurilor de către societățile comerciale, asociațiile de proprietari și persoanele fizice.
La Timișoara va avea loc primul festival de talie europeană din vestul țării, dedicat fotografiei
- radiotimisoara.ro
La Timișoara va avea loc în luna noiembrie primul festival de talie europeană dedicat fotografiei din regiunea de vest.
Nume îndrăgite din domeniul fotografiei ca artă și business, atât din țară cât și din străinătate, vor urca pe scena timișoreană, în cadrul primei ediții a evenimentului Imagine Timisoara Festival. Fotografia de eveniment, de stradă, de produs, fine art, beauty și fashion – toate aceste arii își găsesc locul în cadrul festivalului.
Programul evenimentului cuprinde o conferință de fotografie pe durata a două zile, pentru 200 de participanți, urmată de 5 workshopuri pe teme dedicate celor pasionați de diversele domenii fotografice.
O româncă „vândută” de regimul Ceaușescu cu 10.000 de dolari în Venezuela preferă să rămână în cea mai periculoasă țară din lume decât să revină în România! Povestea fabuloasă a profesoarei de violoncel din Caracas, născută în București
- libertatea.ro
Imediat după alegerile cu scandal de pe 26 mai, Libertatea a strâns mărturii de la secțiile de votare din străinătate, acolo unde românii au avut dificultăți în a-și exercita dreptul de a pune ștampila. Așa am ajuns la românul Bogdan Dovleac, care a mers 15 ore, din Uganda în Kenya, pentru a vota.
Ne-au atras atenția și cele 32 de persoane care au votat la Caracas (Venezuela), în una dintre cele mai măcinate țări de pe glob, aflată în plin război civil și confruntată cu o acută criză alimentară. De la o analiză axată pe alegeri, atenția ne-a fost captată de o poveste de viață cum doar filmele documentare mai prezintă.
Conducerea Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi acuză Liga Studenţilor, care a cerut demisia rectorului Tudorel Toader, că proiectează o imagine falsă" asupra activităţii instituţiei
- news.ro
Conducerea Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi acuză Liga Studenţilor că “proiectează o imagine falsă” asupra activităţii instituţiei şi are o activitate “şicanatorie”, ca reacţie la protestul de miercuri al studenţilor care cer demisia rectorului Tudorel Toader.
Biroul Executiv al Consiliului de Administraţie al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi susţine, într-un comunicat, că “se delimitează de acţiunile recent promovate de Liga Studenţilor Iaşi, care, prin intermediul presiunilor exprimate în spaţiul public, proiectează o imagine falsă asupra activităţii UAIC”.
24 de universităţi româneşti au participat la Târgul internaţional NAFSA de la Washington
- edumanager.ro
România a fost prezentă în premieră la Târgul Internaţional de la Washington NAFSA (Association of International Educators) cu 24 de universităţi.
“Reprezentanţii celor 24 de instituţii universitare publice (22) şi private (2) din aproape toate regiunile ţării au prezentat oferta educaţională şi de cercetare ştiinţifică românească, cu accent pe stabilirea de noi parteneriate şi creşterea atractivităţii României ca destinaţie de studii universitare. Preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor din România şi al Agenţiei Universitare a Francofoniei, prof.univ.dr. Sorin Cîmpeanu, a condus delegaţia universităţilor româneşti care au reprezentat ţara noastră la Washington din 26 în 31 mai 2019 la NAFSA (Association of International Educators) – cel mai prestigios târg mondial din domeniul învăţământului superior”, se arată într-un comunicat de presă al delegaţiei române prezente la eveniment.
Comisia Europeană critică supraaglomerarea școlilor din România, rata mare de abandon școlar și lipsa de investiții în educație
- edupedu.ro
Comisia Europeană avertizează România, într-un raport, că sistemul educațional rămâne unul insuficient adaptat nevoilor copiilor din grupele de risc și nevoilor pieței muncii. Raportul arată că 58% din școlile românești sunt supraaglomerate, iar autoritățile nu reușesc să se mobilizeze pentru a rezolva această problemă. În plus, nu sunt adresate nevoile copiilor vulnerabili social, astfel încât să scadă rata abandonului școlar timpuriu.
Analiza sistemului de educație românesc este inclusă în recomandările specifice de țară făcute publice azi de Comisia Europeană .
INTERVIU/ Maestrul Ladislau Rooth primește titlul de Cetățean de onoare al Municipiului Timișoara
- radiotimisoara.ro
Maestrul Ladislau Rooth, fondator al Operei Naționale Române din Timișoara, care împlinește anul acesta onorabila vârstă de 99 de ani, este omagiat astăzi, de la ora 18.00, înaintea începerii spectacolului de operetă „Liliacul” de Johann Strauss.
Cu această ocazie, primarul Nicolae Robu îi va conferi Maestrului Ladislau Rooth titulatura de Cetățean de onoare al Municipiului Timișoara.