Revista presei
19 iunie 2019
Reflecții vizuale: 25 de artiști – cadre didactice de la UVT – își expun lucrările la Teatrul Național din București
- ziuadevest.ro
Cadrele didactice ale Facultății de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara vor expune în capitala României, în Sala Rotondă a Teatrului Național din București.
Participanții sunt artiști plastici consacrați, cu zeci de expoziții în țară și străinătate la activ și cu lucrări în numeroase colecții din naționale și din străinătate.
Au alergat după „fluturași” la Cupa „Prieteniei”
- aradon.ro
În cadrul evenimentului denumit Cupa „Fair-Play”, organizat la Șimand de către prof. Daniel Mărcuș, a avut loc şi tradiţionala competiţie de badminton dedicată presei arădene şi amicilor săi, ajunsă la ediţia a VI-a.
Sub numele de Cupa „Prieteniei – Fair Play”, competiţia a adus la fileu amatori ai acestui atât de spectaculos sport.
Unde se află proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii, cu un an și jumătate rămas până în 2021
- banatulazi.ro
Fiind impllicați în tot ce ține de bunul mers al orașului nostru cei ce doresc schimbarea, sub USR, au observat unele discrepanțe în administrarea fondurilor Asociației ce va coordona Capitala Culturală în anul 2021. Iată ce cred că nu este în regulă.
Încă din 2017, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană și-a luat angajamentul de a-și respecta principiile de transparență asumate în dosarul de candidatură și de a publica rapoarte financiare pentru sumele de bani publici cheltuite. În aceste rapoarte, Asociația trebuia să dezvăluie cetățenilor proiectele derulate, contravaloarea acestora, dar mai ales impactul acestor proiecte pentru public și mediul cultural și modul în care au fost selecționate. Această promisiune a fost reiterată atât în 2018, cât și în acest an, dar a fost încălcată de fiecare dată.
UPDATE Evaluare Naţională 2019. Ce subiecte au primit elevii la proba Limba şi literatura română
- adevarul.ro
Cerinţele subiectelor de la examenul de Limbă şi literatură română susţinut acum în cadrul Evaluării Naţionale le cer elevilor să redacteze o argumentaţie pe baza unui text din genul dramatic şi să realizeze o compunere în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la şcoală, în timpul unei activităţi de lectură.
UPDATE Elevii care au ieşit din examen spun că „Subiectele mi s-au părut uşoare, asta dacă ai învăţat”, a spus un elev. „Am rezolvat toate cerinţele. Cred că iau 7 sau 8”, a spus un alt copil.
Înscrierea la facultate poate dura doar 5 minute. Platforma online realizată de trei români
- digi24.ro
39 de universităţi din Europa de Est sunt prezente pe o platformă online realizată de trei tineri români. Vreaulafacultate.ro a apărut după ce studenţii au descoperit că nu pot folosi internetul ca să se înscrie la master. Şi-au propus să corecteze această situaţie.
Anul trecut, 5.000 de tineri s-au înscris la facultate cu ajutorul platformei lor.
Peste 15.000 de noi studenţi aşteptaţi la UBB
- edumanager.ro
Universitatea “Babeş-Bolyai” (UBB)scoate la concurs, pentru anul universitar 2019-2020, 4.975 de locuri bugetate destinate absolvenţilor de liceu, peste 9.400 de locuri cu taxă şi 2.700 de locuri pentru învăţământ la distanţă.
Dintre locurile bugetate, 60 sunt alocate pentru candidaţii de etnie rromă, 170 pentru absolvenţii de licee din mediul rural şi 100 de locuri etnicilor români din afara graniţelor ţării.
O mamă a făcut ce nu a putut Ministerul Educației: Evaluarea Națională accesibilă pentru elevii cu dislexie
- libertatea.ro
Într-un apartament din Giulești, la șase dimineața, o fată de 14 ani distribuie pe Facebook o fotografie cu actorul Richard Gere și un câine. ”Eu n-am dormit azi-noapte de stres. Am stat și am păzit-o. Ea a adormit de la zece seara. Nu a avut treabă”, ne spune Ioana Tatavura, mama tinerei.
Pe adolescentă o cheamă Ana. Are un zâmbet larg, e pasionată de limba germană, are un IQ peste medie, de 118, și vrea să ajungă medic veterinar. ”Vreau să am grijă de animale, pentru că sunt mai bune decât oamenii”, ne explică Ana.