Revista presei

23 mai 2019

Concurs dedicat studenţilor, pe tema “România în NATO – 15 ani”

La Universitatea de Vest din Timişoara a fost lansat concursul pentru realizarea unei broşuri informative cu tema România în NATO – 15 ani, eveniment din cadrul campaniei de informare publică #WeAreNATO.

Competiţia, adresată studenţilor din instituţiile de învăţământ superior cu programe de studii în Ştiinţe ale Comunicării, are ca scop promovarea valorilor fundamentale ale Armatei României şi ale NATO, în contextul împlinirii, în 2019, a 15 ani de la aderarea României la NATO şi a 70 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Nord-Atlantice, transmit oficialii Universităţii de Vest din Timişoara.

Campania de informare publică #WeAreNATO, care continuă şi în acest an în România, este organizată în mai multe ţări aliate şi îşi propune să crească încrederea publicului tânăr în capacitatea structurilor Alianţei de a proteja populaţia şi teritoriul aliat şi se concentrează, în special, pe facilitarea accesului tinerilor la informaţii despre NATO prin manifestări dedicate acestora, sprijinite şi de o componentă adaptată mediului virtual.

Ilan Laufer s-a întâlnit cu timișorenii. Ce le-a transmis oamenilor de afaceri

”A doua editie a conferințelor “Smart Start USA – Soluții eficiente de finanțare pentru internaționalizarea afacerilor românești” a ajuns, astăzi, la Timișoara.

Comunitatea de business timișoreană a avut posibilitatea să afle de la Ilan Laufer, inițiatorul și coordonatorul programului, oportunitățile concrete de a dezvolta afaceri pe piața americană, precum și ultimele informații despre programul si înscrierea în platforma Smart Start USA.

La evenimentul organizat la Universitatea de Vest din Timișoara au participat peste 100 de antreprenori,bucurându-se de implicarea totala a domnului Adrian Pășcuță, director executiv AIMMAIPE Timișoara și a Universității de Vest din Timișoara.

[sursa foto: capital.ro]

Primul pas în Europa – interviu cu Andrei Pleșu, Doctor Honoris Causa al UVT

Cum a apărut Colegiul Noua Europă?

Colegiul Noua Europă este rezultatul unei întîmplări care, ca toate întîmplările, nu e întîmplătoare, și al cîtorva întîlniri. Întîmplarea: terminasem mandatul de ministru al Culturii, respectiv îmi dădusem demisia – că n-am rezistat în nici un post mai mult de doi ani. Și un prieten german, pe care-l cunoscusem încă dinainte de ’89, a vorbit cu un prieten al lui, Wolf Lepenies, pe atunci rectorul Institutului de Studii Avansate din Berlin, să mă invite cîteva luni acolo, să revin la sentimente normale. E vorba de Tilman Spengler, sinolog și un om foarte activ în presa germană, pînă la un anumit moment. Așa am ajuns pentru șase luni într-un program al Institutului de Studii Avansate din Berlin – Wissenschaftskolleg. Și am văzut, pentru prima oară în viață, cum arată așa ceva. Și m-am gîndit că ar fi bine să avem și în România ceva la fel, deși mi se părea absolut utopic. După cîteva luni i-am spus asta și rectorului Wolf Lepenies. El m-a îndemnat să fac un proiect. L-am scris, dar fără nici o iluzie. Acel proiect a fost supus unui juriu în care erau reprezentanți ai Stanford, Princeton, Uppsala, North Carolina, Wassenaar și Berlin. Și acel juriu a avut bunăvoința să îmi acorde un premiu de 75.000 de mărci, cu condiția ca toți acei bani să fie folosiți pentru a întreprinde primii pași la întemeierea institutului. Premiul se numea „New Europe“ – de unde și denumirea Colegiului.

Mihai Răzvan Ungureanu va conferenţia la Timişoara

Subiectul prelegerii susţinute de Mihai Răzvan Ungureanuprofesor la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti, este România: o enigmă sau un miracol? Evenimentul, moderat de profesorul universitar Mircea Mihăieş, este organizat în cadrul seriei de Conferinţe UVT şi va avea loc miercuri, 29 mai, între orele 18-21, în Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara.

Mihai Răzvan Ungureanu este istoric, diplomat și politician român. A fost director al Serviciului de Informații Externe al României între anii 2007-2012 și 2015-2016, premier, în perioada februarie-mai 2012, iar între anii 2004-2007 a fost ministru de Externe al României.

Cum încearcă Tudorel Toader să-și pună la adăpost funcția de rector la Universitatea din Iași, prin Carta universitară

Senatul Universității Al.I.Cuza din Iași votează astăzi noua Cartă a Universității. Documentul, care modifică regulile după care va funcționa universitatea, stabilește și modul în care poate fi demis rectorul său. Reîntors de o lună la conducerea Universității, fostul ministru al Justiției Tudorel Toader încearcă să își securizeze postul de rector, îngreunând procedura prin care rectorul poate fi demis. Amintim că parte dintre profesori îi sunt ostili și au încercat încă de când Toader era ministru să forțeze o demitere a sa din funcția de rector. Comunitatea academică este, însă, mult mai puțin vocală de când Tudorel Toader s-a întors în universitate.

Senatul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași supune astăzi, de la ora 12, la vot o serie de articole care să modifice Carta Universității. Paradoxal, Tudorel Toader vrea să modifice același articol din Cartă care a fost și în vizorul contestatarilor săi: articolul 50, care prevede în ce condiții poate fi suspendat și apoi demis rectorul Universității.

5 tendințe pe care le vei întâlni în companiile multinaționale în 2019

In prezent, exista aproximativ 78.000 de grupuri de companii multinationale in Romania, iar un studiu recent arata ca romanii prefera sa lucreze aici: sase din zece persoane ar alege sa lucreze pentru o astfel de companie, potrivit Romanian Journal.

Avand in vedere rolul important al companiilor multinationale in economie si pe piata muncii din Romania, e important sa urmaresti schimbarile care au loc la nivelul acestora, atat pe plan intern, cat si extern. Un numar mare de tendinte economice, sociale, culturale, tehnologice si legislative influenteaza companiile intr-o directie sau alta. Chiar daca nu poti anticipa toate schimbarile posibile, e bine sa le urmaresti pe cele mai importante.

PIAȚA MUNCII/ Vântul schimbării bate în piaţa muncii: 8 din 10 angajaţi ar vrea să lucreze de acasă măcar o zi pe săptămână

8 din 10 români ar vrea să lucreze de acasă măcar o zi pe săptămână, acesta fiind un criteriu important atunci când candidaţii aleg să accepte o ofertă de job, alături  de salariu şi oportunităţile de a avansa în carieră, arată un studiu eJobs România.

Pe de altă parte, tot mai multe companii au început să ofere angajaţilor posibilitatea de a lucra de acasă, IT-iştii şi angajaţii din poziţii de middle management fiind cei care beneficiază de cel mai mult timp lucrat remote, aproape dublu faţă de top manageri, spre exemplu, unde mai puţin de 10% dintre executivi aleg să lucreze remote.

AFIȘ / UVT Liberty Marathon

Link-uri utile

Ne găsești și aici:

Contact

Adresa: Bd. V. Pârvan 4, Timişoara 300223, Timiş, România
Locație: 
Parter (clădirea rectoratului)
Tel:
 +40(0)256.592.303
E-mail: 
verde@e-uvt.ro

Copyright © 2018 verdeMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională