Revista presei

7 februarie 2019

Alpinistul Horia Colibășanu prezintă la UVT filmul expediției din Himalaya

Alpinistul timişorean, Horia Colibăşanu, va prezenta, săptămâna viitoare, expediţia de anul trecut din Himalaya.

Timișoreanul şi alpinistul slovac Peter Hámor au încercat să deschidă o nouă rută pe Everest, dar după câteva zile de expunere la altitudine de peste 8.000 de metri au renunţat.

Integrarea copiilor refugiaților în sistemul de învățământ începe la Școala nr. 16 din Timișoara

Profesori din Turcia, Grecia, Bulgaria, Italia și Polonia vor participa în perioada 11-15 februarie, la Școala Gimnazială nr.16 Take Ionescu din Timișoara, la  prima întâlnire din cadrul unui proiect de integrare a refugiaților în școală. Deschiderea manifestării va avea loc în 11 februarie, la ora 9.

Prin acest proiect, profesorii beneficiază de schimburi de experiență, workshopuri în fiecare din țările partenere. În unele mobilități vor fi implicați și elevi, care la rândul lor, vor fi integrați în școlile partenere, pentru o întreagă săptămână.

Salvați Copiii – semnal de alarmă! Utilizarea internetului în exces dăunează grav sănătății copiilor

Organizația Salvați Copiii atrage atenția asupra potențialului impact negativ pe care timpul în exces petrecut pe internet îl poate avea asupra sănătății emoționale a copiilor.

Mai mult de un sfert (27,3%) dintre copiii din România petrec peste șase ore online, dacă sunt într-o zi de școală, iar procentul acestora crește la 48,3%, dacă sunt într-o zi de final de săptămână sau de vacanță, o arată datele Studiului privind utilizarea Internetului de către copii, realizat de Salvaţi Copiii, în cadrul proiectului Ora de Net.

Profesorii trebuie să îşi planifice concediile în vacanţele şcolare pe tot anul calendaristic şi nu pe anul şcolar, cum era până acum, prevede un ordin aflat în dezbatere

Ministerul Educaţiei supra-reglementează situaţia concediilor de odihnă ale profesorilor şi directorilor după ce mai multe confuzii s-au creat în ultimele zile. Potrivit unui proiect de Ordin de Ministru publicat în dezbatere publică, Ministerul obligă profesorii să solicite concediul de odihnă pentru întreg anul calendaristic şi nu pentru cel şcolar, cum era până în prezent. Menţionăm că şi până acum acest concediul de odihnă era posibil doar în vacanţe, aşa că aceste prevederi sunt doar întărite.

Documentul prevede următoarele:

“Efectuarea concediului de odihnă se realizează în baza unei programări colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor, pentru programările colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programările individuale. Programarea se face până la sfârşitul anului calendaristic pentru anul următor;

Nevoia de învățare permanentă. După două decenii de studiat corporațiile, Dorin Bodea vorbește despre „adevărul incomod de la vârful organizațiilor”

„Adevărul incomod de la vârful organizațiilor” e echivalentul modern al poveștii cu „împăratul e gol”: dincolo de gardurile frumos vopsite, spune Dorin, realitatea multor organizații e dominată de mediocritate și incompetență la cel mai înalt nivel.

„Au fost câțiva ani în care nu voiam să cred că poate exista așa ceva la vârful unor organizații care păreau de mare succes. Apoi, am învățat să accept această realitate din majoritatea organizațiilor. Lipsa unor idealuri, a unor fundamente de valoare, e ca o pecingine” spune argumentul cărții.

Când am citit prima oară, am rămas șocată, și de constatare, și de duritatea limbajului. Apoi am vrut neapărat să vorbesc cu Dorin.

Motivul adevărat pentru care atât de mulți executivi eșuează, susține el, nu e legat de circumstanțele exterioare, de calitatea oamenilor, de concurență sau de lipsa banilor. Ci de absența unor idealuri, a unui sens care să dea oamenilor un motiv de a veni la job, de existența unor lideri egocentrici și narcisiști și de o cultură internă „strâmbă”. „Dacă ar fi după mine, aș da o lege ca toți cei care conduc o organizație să treacă prin școală o dată la trei ani. Să își ia un certificat în care să fie validat și sinele, apropo. Nu e posibil ca un sfert dintre executivi să aibă toate trăsăturilor unor psihopați…” spune autorul.

Link-uri utile

Ne găsești și aici:

Contact

Adresa: Bd. V. Pârvan 4, Timişoara 300223, Timiş, România
Locație: 
Parter (clădirea rectoratului)
Tel:
 +40(0)256.592.303
E-mail: 
verde@e-uvt.ro

Copyright © 2018 verdeMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională