Revista presei
4 august 2020
Consiliul Elevilor Timiș a lansat un sondaj pentru a afla de ceea ce au nevoie elevii pentru școala online
- ziuadevest.ro
Consiliul Județean al Elevilor Timiș a lansat un sondaj în rândul elevilor pentru a afla de ceea ce au nevoie, din septembrie, când iarăși va începe școala online.
”Nici noi nu știm cum a trecut atât de repede aproape jumătate de vară, dar simțim cum anul școlar se apropie cu pași repezi.
Situația excepțională în care ne aflăm ne face uneori să nu ne simțim atât de bine ca înainte, inclusiv faptul că ne e dor de colegii de la școală.
Există foarte puține posibilități ca să ne revedem cu toții, dar până atunci dorim să aflăm de ce ai nevoie când vine vorba de școala online.
Completează chestionarul de mai jos și spune-ne cu ce te putem ajuta. Nu uita, pentru orice întrebări suntem la un click distanță! -îndeamnă CJE Timiș.
UVT are peste 4.500 de noi studenți. Note foarte mari la admitere
- stiridetimisoara.ro
MESAJUL DE DESCHIDERE A REȚELEI UNIVERSITARE „Universitatea Europeană UNITA”, formată din Universidade de Beira Interior, Universidad de Zaragoza, Université de Pau et des Pays de l’Adour, Université Savoie Mont Blanc, Università di Torino și Universitatea de Vest din Timișoara
- uvt.ro
Universitatea Europeană UNITA, care a fost selectată pentru finanțare de către Comisia Europeană în luna iulie 2020, reprezintă o alianță de șase universități comprehensive de cercetare și educație, din cinci țări de mărimi și cu traiectorii diferite: de la vest la est, Universidade de Beira Interior, Universidad de Zaragoza, Université de Pau et des Pays de l’Adour, Université Savoie Mont Blanc, Università di Torino și Universitatea de Vest din Timișoara. Universitatea europeană UNITA își propune să testeze un nou model de predare colaborativă și intergată, aplicând pedagogii și strategii de cercetare inovative, în vederea elaborării și implementării de soluții creative pentru o dezvoltare regională durabilă. UNITA nu se rezumă doar colaborări în mediul academic, ci este susținută de sectorul socio-economic, autorități publice, organizații civile, care acționează ca parteneri asociați.
Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Aderând la UNITA, contribuim la dezvoltarea unei noi idei, cea de universitatea europeană. Aceasta se remarcă prin munca depusă pentru mobilitatea sustenabilă și incluziunea teritoriilor montane și de graniță”.
Nelu Tătaru, despre noul an școlar: La jumătatea lunii august vom ști exact cum se deschid școlile
- digi24.ro
Un medic și un profesor ne spun ce se va întâmpla în septembrie: E foarte posibil ca în toamnă scenariul să se agraveze. Transmiterea virusului în comunitatea de copii va fi probabil mai răspândită decât în cazul adulților
- republica.ro
Situaţia noului an şcolar care va începe într-o lună şi jumătate este încă învăluită în ceață. Revenirea la școală în septembrie într-un „scenariu mixt” – cu elevii la școală și cursuri online a fost varianta avansată zilele trecute de președintele Iohannis.
Ministerul Sănătății a propus până acum mai multe scenarii: unul de revenire integrală la școală, altul de ore exclusiv online și două sub-scenarii hibride.
„Simulările ar trebui să înceapă de acum”
Simulările pentru noul an școlar ar trebui să înceapă de acum, măsurile luate de autorități trebuie să fie flexibile, atrag atenția specialiștii. Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, consideră că o clasă fizică ar trebui să aibă 15 elevi, iar copiii să interacționeze în prezența profesorului.
Republica.ro a contactat reprezentanți ai profesorilor, medicilor și părinților pentru a afla părerile lor despre cum ar putea arăta școala la toamnă.
- „Trecem iarăși în regim online și « lucrăm » numai cu copiii interesați, motivați și dotați cu mijloace tehnice și îi abandonăm pe ceilalți? Școala românească pare tot mai mult incapabilă să ofere educație copiilor vulnerabili și scoate tot mai mulți bani din buzunarele părinților”, spune Cristina Tunegaru, profesor de limba română.
- Iulian Cristache, președintele Federației Asociațiilor de Părinți, vorbește despre crearea unui contract educaţional care să conţină drepturile şi obligaţiile tuturor (profesori, elevi, părinţi) ȋn şcoala online. „Trebuie să ne asumăm cu toții, să existe un contract între familie și școală, prin care părintele să aibă dreptul să spună dacă își trimite copilul la școală sau nu, fiecare variantă cu riscurile ei”.
- Dr. Radu Țincu, primar în cadrul secției de Terapie Intensivă – toxicologie la Spitalul Floreasca: „Este foarte posibil ca în toamnă scenariul să se agraveze. Suprapunerea Covid-19 și a gripei sezoniere, în special în cazul formelor grave va pune presiune pe aglomera sistemul de terapie intensivă”, iar „transmiterea virusului în comunitatea de copii va fi probabil mai răspândită decât în cazul adulților.”
ABONARE - Dacă ai primit Revista Presei UVT din bunăvoința unui prieten și ai regăsit aici informații utile, te poți abona oricând accesând link-ul de mai jos
- uvt.ro