Revista presei
31 iulie 2020
Ministerul Educatiei anunta reducerea numarului de ore pentru elevii din clasele pregatitoare, dar și pentru a V-a si a IX-a
- ziare.com
Institutia a lansat in dezbatere publica un proiect de ordonanta care stipuleaza ca, din aceasta toamna, numarul de ore pe care le vor face elevii din clasele pregatitoare, a V-a si a IX-a va fi stabilit prin ordin al ministrul Educatiei.
Totul in contextul in care presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede reducerea numarului de ore, iar in acest moment, ministerul inca discuta cu toate partile implicare despre ce materii ar putea fi eliminate sau reduse, din punctul de vedere al cantitatii de informatii predate.
Secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar, Luminita Barcari, spune, la Europa FM, ca in curand, Ministerul Educatiei va pune in dezbatere publica noile planuri cadru in care se prevede ce ore ar putea disparea, din aceasta toamna, din orarul elevilor de inceput de cicluri scolare.
TIMIȘOARA - Şeful Continental anunţă că face teste cu tehnologia 5G şi maşini autonome împreună cu Orange şi Nokia
- zf.ro
ANALIZĂ OECD - Relațiile bune și încrederea între profesori și părinți nu mai sunt un lux, ci o necesitate pentru copiii care trebuie să recupereze învățarea în criza coronavirus
- edupedu.ro
Criza coronavirusului face ca relațiile solide dintre profesori și părinți să nu mai fie considerate un lux, ci o necesitate, deoarece școlile și părinții trebuie să devină parteneri pentru ca studenții să poată recupera învățarea, arată o analiză publicată pe platforma online dedicată educației a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD). Analiza, semnată de dr. Hannah Ulferts de la Directoratul OECD pentru Educație, spune că părinții trebuie să colaboreze cu școlile pentru a impune măsuri de igienă și măsuri precum cele de distanțare.
În plus, în contextul actual este nevoie să crească, printre părinți, nivelul de încredere în profesori și instituții de învățământ, încrederea că elevii sunt siguri la școală. Și e nevoie, de încrederea că vor fi găsite soluții pentru reducerea pierderilor de învățare și a stresului care s-au acumulat cât timp școlile au fost închise. Pentru ca această încredere să existe și să se întărească, e nevoie de efortul tuturor părților, sună argumentul analistei OECD.
Aceasta arată că starea de criză exacerbează provocările cu care se confruntă părinții și le afectează cel mai mult pe familiile confruntate deja cu probleme sociale și economice, mai ales că impactul cel mai puternic al închiderii școlilor se face simțit în rândul familiilor dezavantajate. În această perioadă, potrivit sursei citate, cresc temerile și frustrarea legată de pierderea locurilor de muncă și diminuarea veniturilor, iar posibilitatea profesorilor și a comunităților de a identifica posibile cazuri de tratament violent sau de neglijare a copiilor scade semnificativ.
ȘTIINȚA ȘI INVOVAȚIILE - Ne poate ajuta, oare, analiza cuantică să regândim realitatea?
- scientificamerican.com
CULTURĂ DE SECURITATE - Pregătirile militare pe care Statele Unite le fac pentru o confruntare cu China
- pressone.ro
EDITORIALE - Adrian Papahagi: Universitate
- marginaliaetc.ro
ECONOMIE - Nouriel Roubini: Una dintre provocările unei ţări ca România este că au plecat "creierele". Trebuie să investiţi mai mult în capitalul uman care există încă în ţară/ Este necesar să faceţi un plan pe următorii ani
- news.ro
Economistul Nouriel Roubini afirmă că una dintre provocările unei ţări ca România este că au plecat “creierele”, recomandarea sa fiind ca statul să investească mai mult în capitalul uman care există încă în ţară. Din punctul său de vedere, România poate face mult mai multe reforme structurale, reforme instituţionale, reforme judiciare şi de alte feluri. El consideră că România are nevoie de un plan pe următorii ani. În ceea ce priveşte taxele, Roubini afirmă că, înainte ca acestea să fie crescute, sunt necesare îmbunătăţirea sistemului de colectare şi reducerea evaziunii fiscale.
”Una dintre provocările unei ţări ca România este că au plecat “creierele”, migraţia a peste jumătate de milion de români în alte părţi ale Europei. Şi mulţi dintre oamenii pregătiţi ai României au plecat în afară. Şi sunt necesare politici şi stimulente pentru a aduce aceşti oameni înapoi acasă pentru a contribui la productivitatea ţării„, a declarat Roubini joi seară, la Antena 1.
Roubini consideră că România trebuie să investească mai mult în capitalul uman din ţară, dar are nevoie şi de o strategie pe termen mediu şi lung pentru a creşte productivitatea şi a spori potenţialul de creştere a ţării.
”Trebuie să investiţi mai mult în capitalul uman care există încă în ţară. Doi: cred că România poate face mult mai multe reforme structurale, reforme instituţionale, reforme judiciare şi de alte feluri. Aveţi nevoie de o strategie pe termen mediu şi lung pentru a creşte productivitatea şi potenţialul de creştere a ţării pentru ca lumea să simtă că are oportunităţi de joburi, de venituri, de afaceri şi antreprenoriat acasă. Economia suferă, trebuie să oferi ajutor pentru venituri pentru cei mai afectaţi. Cei ale căror locuri de muncă sunt în pericol sau au devenit şomeri sau sunt foarte săraci. În acelaşi timp trebuie să fii sigur că întreprinderile mici, afacerile mici, microîntreprinderile care sunt fără lichidităţi sau în insolvenţă să nu ajungă la faliment”, a declarat economistul.
ABONARE - Dacă ai primit Revista Presei UVT din bunăvoința unui prieten și ai regăsit aici informații utile, te poți abona oricând accesând link-ul de mai jos
- uvt.ro